Loes Van den Heuvel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Loes Van den Heuvel
Loes Van den Heuvel in 2016
Algemene informatie
Volledige naam Lucienne Van den Heuvel
Geboren 10 september 1956
Geboorteplaats Reet
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Lucienne[1] (Loes) Van den Heuvel (Reet, 10 september 1956) is een Vlaamse actrice en zangeres. Ze is vooral bekend van haar rol als de weetgrage Carmen Waterslaeghers in de langlopende sitcom F.C. De Kampioenen die ze 21 jaar lang vertolkte.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Ze speelde mee in onder andere Liefde & geluk (2001, als Monique), Niet voor publikatie (1990, als Monique van Borgerhout) en Postbus X (1988, als juffrouw Adèle Pluym), en ze speelde een gastrol in de succesvolle politieserie Heterdaad. Maar ze is vooral bekend van de populaire reeks F.C. De Kampioenen als Carmen Waterslaeghers, de vrouw van Xavier en moeder voor haar hondje Nero. Deze rol vertolkte ze 21 jaar lang. Ze is ook te zien in de gelijknamige film van F.C. De Kampioenen, Kampioen zijn blijft plezant uit 2013, alsook F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General uit 2015 en F.C. De Kampioenen 3: Forever uit 2017 en F.C. De Kampioenen 4: Viva Boma uit 2019. Ook was ze te zien in 2020 in F.C. De Kampioenen Kerstspecial.

In 1994 werd op haar een beroep gedaan voor het stemmenwerk van de film Max met onder anderen Jacques Vermeire, Greet Rouffaer, Danni Heylen en Johny Voners in de hoofdrollen.

In 2008 daagde ze haar gemeente Keerbergen uit voor het VRT-programma Fata Morgana. Keerbergen behaalde 4 van de 5 sterren. In 2012 is Loes op diverse podia te zien als zangeres. Ook neemt ze een rol voor haar rekening in de operette De graaf van Luxemburg van Walter Smits.

In Het Monster van Parijs leende Loes haar stem aan Carlotta. In een ver verleden speelde ze een gastrol als Carmen in de beginjaren van Samson & Gert, en in 2013 was Van den Heuvel in de bioscoopzalen te zien als Stella Struis in de film Piet Piraat en het zeemonster. In 2013 was ze ook stemactrice van de week in Funnymals.

In 2015 nam ze een rol op in de musical Kadanza in regie van Frank Van Laecke en productie van Studio 100 en Ketnet. Ze zetelde tevens in de jury van Mister Gay Vlaanderen. In 2015 speelde ze mee in de tweede Kampioenenfilm.

In haar vrije tijd houdt ze zich voornamelijk bezig met dieren. Zo is ze paardenliefhebster.

In 2018 stapte ze in de politiek: voor de gemeenteraadsverkiezingen dat jaar werd ze lijstduwer voor Groen in Keerbergen.[2] Ze raakte niet verkozen.[3]

In 2019 speelde ze de hoofdrol in de film Waarom Wraak? als Rosalie. In 2021 kreeg ze een grote muurschildering in Boom, de gemeente waar Loes is opgegroeid. In 2022 is ze sporadisch te zien als de burgemeester van Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS.

Sinds 2021 maakt Loes ook sporadisch deel uit van de BV-band De Meezingers als frontzangeres.

In 2023 speelt ze in de tv-serie Familie de rol Karin Bloemaerts, de thuisverpleegster van Alfons Coppens, die gespeeld wordt door Jaak Van Assche.[4]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Theater[bewerken | brontekst bewerken]

Prijzen en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

  • 1993: Gouden Oog 1992 Gewonnen in de categorie Beste actrice (voor haar rol als Carmen Waterslaeghers in F.C. De Kampioenen)
  • 1994: Gouden Oog 1993 Gewonnen in de categorie Beste actrice (voor haar rol als Carmen Waterslaeghers in F.C. De Kampioenen)
  • 1995: Gouden Oog 1994 Gewonnen in de categorie Beste actrice (voor haar rol als Carmen Waterslaeghers in F.C. De Kampioenen)
  • 1996: Gouden Oog 1995 Gewonnen in de categorie Beste actrice (voor haar rol als Carmen Waterslaeghers in F.C. De Kampioenen)

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]