Loiza Lamers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Loiza Lamers
Loiza Lamers
Volledige naam Loiza Lamers
Geboren 9 januari 1995
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2015-heden
Lengte 184 cm
Haarkleur Blond
Kleur ogen Blauw
Modellenbureau MD Management Hamburg
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Mode

Loiza Lamers (Driel, 9 januari 1995[1]) is een Nederlands model. Lamers was de eerste transgender in het televisieprogramma Holland’s Next Top Model en volgde in Arnhem de opleiding tot kapper en visagiste.

Op tienjarige leeftijd werd Lamers in 2005 gevolgd voor een documentaire van Charlotte Hoogakker getiteld Van Lucas naar Luus die haar transitie volgde.[2][3] De naam Loiza werd bedacht door Taco Kreijts, eigenaar van de kapsalon waar Lamers werkte. Lamers won in 2015 Holland's Next Top Model maar wees het daarbij gewonnen modellencontract van Touché Models af.[4]

In 2017 maakt Lamers voor het tweede seizoen van de Amerikaanse tv-serie I Live with Models haar acteerdebuut. Op 22 mei 2017 werd bekend dat Lamers de eerste transgender ooit op de FHM500-lijst was.[5] In 2018 was Lamers een van de deelnemers van het negentiende seizoen van het RTL 5-programma Expeditie Robinson, ze viel als zestiende af en eindigde op de 6e plaats.[6] In 2021 is ze een van de deelnemers in het eerste seizoen van de RTL show De Verraders. Hierbij schopte Lamers het tot de finale, waarbij zij eindigde op de 3e plaats.

Voorganger:
HNTM Seizoen 7
Nicky Opheij
Holland's Next Top Model Winnares
HNTM Seizoen 8
Loiza Lamers
Opvolger:
HNTM Seizoen 9
Akke Marije Marinus