London Loy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
London Loy
London Loy
Algemene informatie
Geboren Amsterdam, 1974
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep kok, presentator, fotograaf, model
Bekend van Koffietijd, Expeditie Robinson
Website https://londonloy.com/
Portaal  Portaalicoon   Eten en drinken

London Loy (Amsterdam, 27 augustus 1974) is een Nederlandse kok, fotograaf en model. Loy is van Chinees-Surinaamse afkomst. Hij is met name bekend als televisiekok in Koffietijd en door zijn deelname aan Expeditie Robinson.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Loy werd geboren in Amsterdam Zuid-Oost, waar hij ook opgroeide. Kort verhuisde zijn moeder nog naar Almere, waarna het gezin uiteindelijk in Kraaiennest in Amsterdam eindigde.

Culinaire carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens en na zijn opleiding aan de Koksschool deed Loy ervaring op in verschillende keukens, waaronder restaurant La Rive.[1] Uiteindelijk werkte hij als Chef de partie in het Amstel Hotel, onder de vleugels van chefkok Robert Kranenborg. Hij heeft ook gewerkt bij QO Hotel en Ballroom.

Atletiek[bewerken | brontekst bewerken]

Loy beoefende in de jaren 90 sport op hoog niveau. Zijn specialisatie was hordelopen (110 meter).[2] Hij trainde een aantal jaar samen met Marcel van der Westen, Gregory Sedoc en Robin Korving.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Loy heeft een relatie met Nadia van Luijk. Hij heeft een zoon en een dochter. Het gezin woont in Rotterdam.

Media[bewerken | brontekst bewerken]

Loy was tot het eind van het programma in 2023 de vaste kok in de ochtendshow Koffietijd. Daarnaast was hij ook te zien in:

Ook sprak Loy de stem in Dang Hai in Raya en de Laatste Draak uit 2021, en Fred Brombos en Meneer Appelboom in Elemental uit 2023.