Long Weekend

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Long Weekend
Tagline Mother nature has a dark side.
Regie Jamie Blanks
Producent Gary Hamilton
Nigel Odell
Scenario Everett De Roche
Hoofdrollen James Caviezel
Claudia Karvan
Muziek Jamie Blanks
Montage Jamie Blanks
Cinematografie Karl von Moller
Distributie Arclight Films
Genre Horror/thriller
Speelduur 88 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Australië Australië
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 0
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Long Weekend (in de Verenigde Staten uitgebracht als Nature's Grave) is een Australische thriller, annex horrorfilm uit 2008 onder regie van Jamie Blanks. De productie is een nieuwe versie van de gelijknamige film uit 1978.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Peter en Carla vormen een niet meer zo gelukkig stel. Hoewel ze er samen het beste van proberen te maken, loopt ieder gesprek dat ze voeren uit op onenigheid. Om te proberen er toch nog iets van te maken, gaan ze met hun hond Cricket kamperen op een afgelegen plek aan de kust van de Australische North Coast. Peter heeft een vermogen uitgegeven aan kampeerspullen en heeft er echt zin in. Carla was liever vakantie gaan vieren op een plek met meer luxe. Ze hebben afgesproken hun vriend Luke en zijn vriendin op de afgesproken locatie te ontmoeten.

Omdat de komst van Luke uitblijft, blijken Peter en Carla eenmaal aangekomen volkomen op elkaar aangewezen. In de dagen die volgen vervuilen ze het strandje en het bos en tonen ze geen enkel respect voor het leven van de lokale dieren. Hun troep laten ze overal liggen en Peter schiet uit hobby op het zee- en bosleven. Zonder dat ze doorhebben dat het gebeurt, geven het bos en de dieren daarin Peter en Carla lik op stuk. Het blijkt onmogelijk te zijn om het bos nog uit te komen.

Rolverdeling[bewerken]