Lords of Metal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
31-01-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: Relevantie onduidelijk; organiseren van een quiz maakt niet relevant. Zijn er onafhankelijke bronnen die over dit onderwerp geschreven hebben?

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Lords Of Metal
Genre Hardrock, heavy metal
Doelgroep(en) Rock- en metalfans, muzikanten
Frequentie maandelijks

("Nieuws" wekelijks)

Lezersbereik Benelux, internationaal
Eerste editie 1 augustus 2000
Land(en) Benelux, internationaal
Taal Nederlands, Engels
Hoofdredacteur Horst Vonberg
Uitgeverij(en) Lords of Metal
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Lords of Metal is een Nederlands webzine, met een Nederlandstalig en internationaal (Engelstalig) lezersbereik, dat zich voornamelijk richt op recensies van hardrock en heavymetaluitgaven. Lords of Metal is grotendeels tweetalig en opgebouwd uit de onderdelen reviews, interviews, specials, live reports, nieuws, prijsvraag, concertagenda en columns.

Historie[bewerken]

Lords of Metal werd in 1999 door Horst Vonberg opgericht als heavymetal-radioprogramma. Het radioprogramma stopte na korte tijd en de site die bij het radioprogramma hoorde, werd vanaf augustus 2000 gebruikt om recensies op te schrijven. Aanvankelijk lag de nadruk op informatievoorziening door middel van een nieuwsbrief per e-mail. Om die reden staat Lords of Metal tegenwoordig nog steeds ingeschreven als e-zine, in plaats van webzine. De naam “Lords of Metal” werd vanaf dat moment niet meer zo strikt genomen en de redactie liet naast heavy metal ook stijlen als blues en hardrock toe. Begin september 2014 verscheen de 150e editie.
Sinds september 2016 presenteert Horst Vonberg weer een radioprogramma, bij de zender Arrow Classic Rock. Hij presenteert daar wekelijks de show High Voltage, vanuit Lords of Metal.

Inhoud[bewerken]

Lords of Metal laat alle cd's, demo's en dvd's toe die aan de criteria van het publiek voldoen, zonder selectie vooraf. In het begin leidde dit nog tot de rubriek "De Beerput Van De Maand", waar de slechtste albums van die maand stonden. Die rubriek wordt inmiddels niet meer gepubliceerd. Wel kunnen beoordelingen tegenwoordig geselecteerd worden op score, net als op alfabet en stijl. In iedere editie staan interviews met bekende en minder bekende artiesten en bands, zowel nationaal als internationaal.

Overig / trivia[bewerken]

  • Naast hardrock en heavy metal wordt er incidenteel aandacht besteed aan pop-, jazz- en fusionartiesten, die veel hardrock- of heavymetalinvloeden verwerken in hun muziek.
  • Lords of Metal is de organisator van de Nationale Metal Quiz, die jaarlijks wordt gehouden in 013 in Tilburg.[1]

Externe link[bewerken]