Lords of Metal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lords Of Metal
Genre Hardrock, heavy metal
Doelgroep(en) Rock- en metalfans, muzikanten
Frequentie maandelijks

("Nieuws" wekelijks)

Lezersbereik Benelux, internationaal
Eerste editie 1 augustus 2000
Land(en) Benelux, internationaal
Taal Nederlands, Engels
Hoofdredacteur Horst Vonberg
Uitgeverij(en) Lords of Metal
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Lords of Metal is een Nederlands webzine, met een Nederlandstalig en internationaal (Engelstalig) lezersbereik, dat zich voornamelijk richt op recensies van hardrock en heavymetaluitgaven. Lords of Metal is grotendeels tweetalig en opgebouwd uit de onderdelen reviews, interviews, specials, live reports, nieuws, prijsvraag, concertagenda en columns.

Historie[bewerken]

Lords of Metal werd in 1999 door Horst Vonberg opgericht als heavymetal-radioprogramma. Het radioprogramma stopte na korte tijd en de site die bij het radioprogramma hoorde, werd vanaf augustus 2000 gebruikt om recensies op te schrijven. Aanvankelijk lag de nadruk op informatievoorziening door middel van een nieuwsbrief per e-mail. Om die reden staat Lords of Metal tegenwoordig nog steeds ingeschreven als e-zine, in plaats van webzine. De naam “Lords of Metal” werd vanaf dat moment niet meer zo strikt genomen en de redactie liet naast heavy metal ook stijlen als blues en hardrock toe. Begin september 2014 verscheen de 150e editie.
Sinds september 2016 presenteert Horst Vonberg weer een radioprogramma, bij de zender Arrow Classic Rock. Hij presenteert daar wekelijks de show High Voltage, vanuit Lords of Metal.

Inhoud[bewerken]

Lords of Metal laat alle cd's, demo's en dvd's toe die aan de criteria van het publiek voldoen, zonder selectie vooraf. In het begin leidde dit nog tot de rubriek "De Beerput Van De Maand", waar de slechtste albums van die maand stonden. Die rubriek wordt inmiddels niet meer gepubliceerd. Wel kunnen beoordelingen tegenwoordig geselecteerd worden op score, net als op alfabet en stijl. In iedere editie staan interviews met bekende en minder bekende artiesten en bands, zowel nationaal als internationaal.

Overig / trivia[bewerken]

  • Naast hardrock en heavy metal wordt er incidenteel aandacht besteed aan pop-, jazz- en fusionartiesten, die veel hardrock- of heavymetalinvloeden verwerken in hun muziek.
  • Lords of Metal is de organisator van de Nationale Metal Quiz, die jaarlijks wordt gehouden in 013 in Tilburg.[1]

Externe link[bewerken]