Lorien Legacies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Loriënkronieken
Originele titel The Lorien Legacies
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Originele taal Engels
Genre Jeugdliteratuur, Sciencefiction, Fantasy
Creatieteam
Auteur(s) Pittacus Lore (James Frey & Jobie Hughes)
Publicatie
Uitgever A.W. Bruna Uitgevers
Jaren actief 4
Eerste publicatie 2010
Laatste publicatie 2014
Lijst
I Am Number Four, De kracht van Zes en De opkomst van negen, De val van Vijf, De wraak van Zeven
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

De Loriënkronieken of Lorien Legacies is de naam van een sciencefiction-jeugdreeks, geschreven door de Amerikaanse schrijver Pittacus Lore, een pseudoniem van James Frey en Jobie Hughes, die samenwerkten aan deze reeks. Het eerste boek van de serie, I Am Number Four, kwam uit in 2010. Het tweede boek, De Kracht van Zes, volgde het jaar erna. Het zou een reeks van zes boeken worden waarvan er in de VS inmiddels vijf verschenen zijn.
In Nederland is het vijfde boek verschenen in mei 2015.

De boeken worden in de Verenigde Staten gepubliceerd door HarperCollins en zijn derhalve oorspronkelijk in het Engels geschreven. Het derde boek, De Opkomst van Negen, kwam in augustus 2012 in de Verenigde Staten uit en is inmiddels ook in het Nederlands verkrijgbaar. In Amerika kwam het boek De val van Vijf in augustus 2013 uit. In België en Nederland kwam het uit in november 2013.
Boek vijf, De wraak van Zeven (oorspronkelijke titel The Revenge of Seven) is in de VS verschenen op 26 augustus 2014, en verschijnt in Nederland in mei 2015. Het verhaal zal worden verteld door Nummer Vier, Nummer Zes en Nummer Tien.

De reeks vertelt het verhaal over negen aliens, de zogeheten Garde. Ze zijn de laatst overgebleven overlevenden van de planeet Loriën, en zijn naar de Aarde gevlucht om hun voortbestaan te redden. Ze zijn op de vlucht voor hun aartsvijanden, de Mogadoren. Deze maken jacht op de leden van de Garde om die in volgorde uit te moorden. In het begin van de reeks zijn reeds drie leden van de Garde vermoord. De reeks begint met het verhaal van John Smith, Nummer Vier in de rij. Zowel in de boeken als in de film hebben de aliens Erfgaven (Legacies). Dit zijn speciale krachten die ze erfden van de Lorische Ouderlingen.

I Am Number Four is in 2011 verfilmd onder de gelijknamige titel.

Delen in de serie:

  1. Ik ben Nummer Vier / I am Number Four (2011)
  2. De kracht van Zes / The Power of Six (2011)
  3. De opkomst van Negen / The Rise of Nine (2012)
  4. De val van Vijf / The Fall of Five (2014)
  5. De wraak van Zeven / The Revenge of Seven (2015)
  6. Het lot van Tien / The Fate of Ten (2015)


Laatste nieuws:
Het zesde deel in de serie zal getiteld zijn Het lot van Tien / The Fate of Ten, en zal in Nederland naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2016 verschijnen.

Externe link[bewerken]