Lotte van Leeuwen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
10-10-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Lotte van Leeuwen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Geboorteplaats Zeist
Geboortedatum 21 mei 1997
Slaghand Rechts, dubbele backhand
Totaal prijzengeld 245 US dollar
Profiel (en) WTA-site
Enkelspel
Winst-verliesbalans 6–7
Dubbelspel
Winst-verliesbalans 0–0
Portaal  Portaalicoon   Tennis

Lotte van Leeuwen (Zeist, 21 mei 1997) is een Nederlands ex-tennisspeelster en mediapersoonlijkheid. Ze kreeg vooral naamsbekendheid door haar deelname aan Love Island.

Carrière[bewerken]

Van Leeuwen begon op achtjarige leeftijd met tennissen. Na het behalen van haar havodiploma is zij zich volledig gaan richten op haar tenniscarrière. Toen zij haar hoogste notering (plek 14[1]) op de Nederlandse tennisranglijst behaalde raakte ze chronisch geblesseerd aan een hardnekkige enkelblessure. Hierdoor moest zij zich terugtrekken van de Nederlandse Kampioenschappen in 2017 en heeft zij uiteindelijk haar loopbaan vroegtijdig moeten beëindigen.

In 2019 deed Van Leeuwen mee aan het eerste seizoen van Love Island, een reality datingprogramma dat werd uitgezonden op RTL5 en Videoland in Nederland, en op VIER in Vlaanderen.

Externe links[bewerken]