Louis De Jaeger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Louis De Jaeger
Louis De Jaeger
Algemene informatie
Geboren Brugge, 12 januari 1994
Nationaliteit Belgisch
Land Vlag van België België
Bekend van ByeByeGrass, Commensalist, Food Forest Institute
Website https://www.louisdejaeger.be/

Louis De Jaeger (Brugge, 12 januari 1994) is een Belgische ondernemer en auteur uit Brugge. Samen met Dirk Draulans, Steven Vromman en Mies Meulders richtte hij de ByeByeGrass-campagne op waarmee hij zowel burgers als de overheid oproept om zoveel mogelijk gazon te vervangen door een duurzamer alternatief[1]. Stad Aalst tekende als eerste het ByeByeGrass-charter, later volgden Kortrijk en Leuven[2][3][4].

Hij werd bekend door als startende ondernemer een brief te sturen naar koning Filip met de vraag zijn vele grasvelden te transformeren in bloemenweides alsook door een pleidooi te houden in het Vlaams Parlement[5][6]. Hij ontwerpt voedselbossen, tuinen en duurzame landbouwprojecten met tuin- landbouw- en landschapsarchitectenbureau Commensalist[7].

Voedselbossen[bewerken | brontekst bewerken]

Als voedselbosexpert richtte hij samen met wildplukker Ben Brumagne het Food Forest Institute op. Een Belgische organisatie die onderzoek doet naar de haalbaarheid van voedselbos-productie in de landbouw en deze vorm van landinrichting wil promoten[8][9]. Hiernaast riep hij op om van Brussel een eetbare hoofdstad te maken[10].

The Biggest Tree Plant[bewerken | brontekst bewerken]

Samen met Dinnergift, GiveADay, Spindokter, Levuur en De Betrokken Partij richtte hij De Grootste Boomplantactie op. Met deze campagne roepen ze burgers op om zoveel mogelijk bomen te planten in eigen tuin. Ook houden ze hiermee de grootste voedselbos crowdfund-actie waar meer dan honderd terrein-eigenaars aan meededen met een totaal aan honderd hectare potentieel nieuw bos die er bij kan komen[11][12].

Auteur[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2018 heeft Louis De Jaeger meer dan 50 opiniestukken geschreven voor De Standaard, De Morgen, Knack, Knack Weekend en MO* magazine. Hij schrijft momenteel een boek over de toekomst van de landbouw en over voedselbossen. [13][14][15]