Louise Bourgoin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Louise Bourgoin
Louise Bourgoin
Algemene informatie
Geboortenaam Ariane Bourgoin
Geboren 28 november 1981
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk
Werk
Jaren actief 2003-
Beroep actrice, presentatrice, model
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Louise Bourgoin (Vannes, 28 november 1981), geboren als Ariane Bourgoin, is een Franse actrice, model en presentatrice.

Biografie[bewerken | bron bewerken]

Kindertijd en scholing[bewerken | bron bewerken]

Als kind van een filosofieprofessor en een literatuurprofessor werd Bourgoin aangemoedigd om te kiezen voor een stabiele carrière. Ze studeerde dan ook vijf jaar aan de École des Beaux-arts de Rennes, om lerares beeldende kunsten te worden. In dezelfde periode begon ook haar carrière als model.

Carrière als presentatrice[bewerken | bron bewerken]

Haar tv-carrière begon als deelneemster aan het programma Fort Boyard in 2003. Net afgestudeerd begon ze in 2004 als een van de presentatrices van het programma Kawaï op de zender Filles TV.
Twee jaar later werkte ze een korte tijd voor de zender Direct8.

Vanaf de herfst van 2006 tot juni 2008 was ze de Miss Météo in Le Grand Journal op Canal+. Om verwarring te vermijden met Ariane Massenet – die voor dezelfde zender werkte – koos ze hier haar pseudoniem van Louise Bourgoin, ook al omdat ze veel bewondering heeft voor de kunstenares Louise Bourgeois. Vanaf september 2008 presenteert ze ook een korte boekenrubriek in Le Grand Journal, genaamd Lu à la téle.

Carrière als actrice[bewerken | bron bewerken]

Bourgoin maakte haar debuut in de film La Fille de Monaco (2008). Hierin speelt ze 'Audrey', een wat flirterig weermeisje. Al dan niet toevallig is ze ten tijde van de opnames ook echt een weermeisje, voor de zender Canal+. Haar volgende filmrol was die van een bloemenverkoopster in Le Petit Nicolas. Hierna speelde ze in de thriller Blanc comme neige de rol van 'Michèle', de vrouw van het hoofdpersonage.

Haar echte doorbraak bij het francofone film-publiek kwam in 2010 met Les Aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec van Luc Besson. Hierin speelt ze het hoofdpersonage 'Adèle Blanc-Sec', een avonturierster en schrijfster uit het tweede decennium van de 20ste eeuw.

Hierop volgde tevens in 2010 het mysterieuze drama L'Autre Monde, waarin Bourgoin de vrouwelijke hoofdrol van 'Audrey' voor haar rekening nam. In 2011 speelde ze 'Barbara' in Un heureux événement, een kroniek van de gevolgen van een zwangerschap en de geboorte van een kind. In 2011 verscheen L’amour dure trois ans, waarin ze de rol van 'Alice' vertolkte.

Privéleven[bewerken | bron bewerken]

In 2007 begon ze een relatie met de Franse acteur, zanger en muzikant Julien Doré. In 2010 brak het koppel met elkaar.

Haar hobby's zijn schilderen, beeldhouwen en schaken. De eerste twee zijn een erfenis van haar scholing aan de École des Beaux-arts de Rennes.

Filmografie[bewerken | bron bewerken]

Externe link[bewerken | bron bewerken]