Loverboy (2003)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Loverboy
Regie Lodewijk Crijns
Producent Jeroen Beker
Frans van Gestel
Judy Maat
Scenario Jacqueline Epskamp
Muziek Fons Merkies
Distributie Motel films
NL. Fonds voor de Film
Première 12 juli 2003 (tv-premiere)
Genre Drama
Speelduur 80 minuten
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
Budget 700.000 euro
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Loverboy is een Nederlandse film uit 2003. De film draait om een meisje (Denise) dat in handen valt van een zogenaamde loverboy, Michael.

De film is in de vorm van een liefdesverhaal gemaakt. Het is duidelijk dat Denise verliefd is op Michael. Zij wordt geleidelijk meer en meer afhankelijk van hem. Het wordt niet duidelijk gemaakt of de gevoelens wederzijds zijn, of dat Michael doet alsof.

De film is uitgebracht als telefilm.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Denise, een meisje van zeventien jaar oud, is een buitenbeentje. Ze wordt verleid door Michael, een knappe charmante jongen. Haar leven verandert doordat Michael haar overlaadt met de duurste cadeaus en haar een gevoel van eigenwaarde geeft. Dan vertelt hij dat hij zichzelf vanwege haar in de schulden gestoken heeft. Denise gaat nu met mannen naar bed om geld voor Michael te verdienen. Door de ruzies met haar moeder trekt ze uiteindelijk bij hem in om vanaf dan op de tippelzone haar werk te doen.

Uiteindelijk komt ze erachter dat Michael op deze manier al heel veel meisjes in de prostitutie heeft gebracht. Het komt weer goed maar dan ontdekt Denise dat wat zij hadden allemaal schijn was. Ze rent weg en Michael rent achter haar aan. Maar ze gelooft hem niet meer terwijl Michael echt van haar is gaan houden.

(Spoiler alert) Op het einde komen Michael en zijn vrienden haar achterna met een auto en één van de vrienden zegt Kom eens, ik heb een cadeautje van Michael voor je. Dus ze gaat naar de auto toe en ziet Michael. Ze raakt in een soort van trance en dan snijd één van de vrienden haar in haar wang en rijden ze snel weg.

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]

  • De film is veelvuldig op middelbare scholen vertoond, om zo vooral jonge tienermeisjes te wijzen op het gevaar van loverboys.
  • De film Loverboy is nooit op dvd uitgebracht wegens het ontbreken van de muziekrechten.
  • Schaatser Carl Verheijen speelt een kleine rol als wachtend persoon in de rij van de discotheek met één zin tekst.