Luc Wouters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Luc Wouters (Diest, 14 november 1969) is een Belgische politicus voor CD&V en burgemeester van Lummen. Hij is tevens nationaal voetbalscheidsrechter. Tot 2013 was hij ook international, maar toen stopte hij op internationaal vlak.

Biografie[bewerken]

Wouters volgde een opleiding industrieel ingenieur.

Sinds 1 januari 1995 zetelt hij in de Lummense gemeenteraad. In 1998 werd hij schepen van ruimtelijke ordening en toerisme. Dat mandaat werd verlengd na de verkiezingen van 2000. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd hij door de lokale CD&V-afdeling als lijsttrekker aangewezen, aangezien de toenmalige burgemeester Roger Renders te kennen had gegeven te stoppen met politiek. Met 1981 voorkeurstemmen werd hij toen verkozen en door de gemeenteraad naar voor geschoven als burgemeester van Lummen.

Wouters was tot 15 januari 2018 naast burgemeester ook scheidsrechter in de hoogste nationale reeksen van het Belgisch voetbal. Hij heeft daarnaast als internationaal scheidsrechter wedstrijden zowel in de Champions League als de Europa League gefloten. Als scheidsrechter is hij nog steeds aangesloten bij de club van zijn thuisdorp KWS Linkhout.

Zie ook[bewerken]

Voorganger:
Roger Renders
Burgemeester van Lummen
2007-...
Opvolger:
...