Lucardi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lucardi Juwelier
Logo Lucardi Juwelier
Logo Lucardi Juwelier
Onderdeel van Klockgrossisten i Norden Netherlands BV
Oprichting 2006
Hoofdkantoor Den Haag, Nederland
Producten sieraden en horloges
Website http://www.lucardi.nl; http://www.lucardi-juwelier.be; http://www.lucardi.de
Portaal  Portaalicoon   Economie

Lucardi is een retailketen met 100 filialen op het gebied van van horloges, sieraden en bijoux. De juwelier is opgericht in 1986 en maakt deel uit van Klockgrossisten I Norden AB. Lucardi biedt een breed assortiment en kenmerkt zich vooral door de lage prijs en de wisselende collecties. De open uitstraling en het gebruik van glazen kasten zorgt ervoor dat Lucardi zich onderscheidt van traditionelere juweliers. In de jaren 2014-2015 en 2015-2016 is de keten uitgeroepen tot 'Beste Winkelketen Sieraden en Bijouterie'. Lucardi heeft naast winkels ook een webshop waar sieraden te koop zijn. Om online uit te breiden heeft de juwelier in het eind 2015 besloten om ook een Belgische en Duitse webshop te openen.

Geschiedenis[bewerken]

Lucardi Juwelier Den Haag

In de jaren 70-80 heeft het bedrijf ‘Vroemen-Thissen’ verschillende juweliers overgenomen. Vroemen-Thissen had drie bedrijfsonderdelen, een groothandel horloges en sieraden, een exportbedrijf en uiteindelijk 22 juwelierswinkels. In 1985 kocht Vendex Amsterdam (sinds 2006 Maxeda), de retailgroep op van Vroemen-Thissen. Deze retailgroep werd uit elkaar gehaald. Acht juwelierswinkels kregen in die tijd de naam Luigi Lucardi. Het concept van Luigi Lucardi was een open juwelier waarbij de kleuren rood en zwart werden gebruikt, de productgroepen waren geordend naar prijs. Het concept waar in 1986 mee gestart is, is gebaseerd op een Italiaans concept. Naast deze winkels werden in 1,5 jaar tijd 20 Royal Gold winkels geopend in V&D warenhuizen. In deze periode vielen Lucardi, Siebel, Royal Gold en Schaap & Citroen onder de noemer IMAS Groep (InkoopMaatschappij Arij Siebel). In 2002 werd de IMAS Groep verkocht aan CVC Capital die de IMAS Groep onderbracht in Retail Network. De IMAS Groep bestond toen uit 141 winkels waaronder vijf formules vielen. Ook hier heeft men een nieuwe formule op de winkels losgelaten, onder andere werd de kleur van Lucardi paars in plaats van rood en zwart.

Op 29 mei 2006 werd Lucardi overgenomen door Klockgrossisten i Norden AB.[1] Het hoofdkantoor van dit concern is tot op heden gevestigd in Stockholm, Zweden. Op het moment van overname bestond Lucardi uit 79 filialen. Dit aantal is inmiddels uitgegroeid tot 100 filialen, verspreid over heel Nederland. Ook heeft Lucardi sinds 2006 een webshop waar de producten online worden verkocht. Ten tijde van de overname door de KiN group, is niet alleen Lucardi overgenomen, maar later ook de winkelketen Kijkshop. Vandaag de dag vallen Lucardi en de Zweedse retailketen ‘Ur & Penn’ onder de KiN group, onder leiding van CEO Ayad al Safar. Het hoofdkantoor bevindt zich in Den Haag. De Kijkshop is inmiddels overgenomen door Zweedse private equity firma Listérus & Partners Capital Advisors (LPCA).

Externe link[bewerken]

  1. Persbericht 20 juni 2006, KiN AB uit Zweden neemt Nederlandse retailketen over[dode link]