Luchtvaart in 2000

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze pagina gaat over het luchtvaartjaar 2000.

Gebeurtenissen[bewerken]

Januari[bewerken]

10 januari

30 januari

31 januari

Februari[bewerken]

11 februari

Maart[bewerken]

5 maart

26 maart

April[bewerken]

1 april

19 april

Mei[bewerken]

15 mei

25 mei

  • Philippine Airlines-vlucht 812 uitgevoerd met een Airbus A330-300 wordt vlak voor het het dalen naar Ninoy Aquino International Airport gekaapt. Nadat de kaper de passagiers berooft wil hij met een zelfgemaakte parachute uit het vliegtuig springen, hij bedenkt zich echter waarna een stewardess hem uit het vliegtuig duwt. Hij stort te pletter bij het Filipijnse dorpje Llabac. Geen enkele van de passagiers raakt gewond.

Juni[bewerken]

1 juni

22 juni

Juli[bewerken]

1 juli

8 juli

17 juli

25 juli

  • Air France-vlucht 4590 uitgevoerd met een Concorde stort neer op het bijgebouw van een hotel in het Franse Gonesse. De 109 inzittenden komen om samen met 4 mensen op de grond. Het ongeluk zal uiteindelijk het begin van het einde betekenen voor de Concorde.

Augustus[bewerken]

23 augustus

September[bewerken]

4 september

  • Op een Australische chartervlucht uitgevoerd met een Beechcraft King Air tussen Perth en Gwalia valt de cabinedruk geleidelijk weg. Al de inzittenden raken buiten bewustzijn waarna het vliegtuig op de autopiloot verder vliegt tot bij Mount Isa waar de brandstof opraakt en het vliegtuig neerstort. De 8 inzittenden komen om.

Oktober[bewerken]

31 oktober

  • Singapore Airlines-vlucht 006, een Boeing 747-400 probeert op te stijgen vanaf de verkeerde landingsbaan op Internationale luchthaven Taiwan Taoyuan. Op die baan zijn op dat moment werkzaamheden bezig waardoor het vliegtuig met hoge snelheid tegen verschillende werfvoertuigen botst. Het toestel breekt in stukken en vliegt in brand. 83 van de 179 inzittenden komen om.

Zie ook[bewerken]

2000