Lucy Knight

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Lucy Knight was een personage uit de serie ER. Ze werd gespeeld door Kellie Martin gedurende seizoen 5 en een deel van seizoen 6.

Medische carrière[bewerken]

Lucy is een derdejaars studente die voor het eerst te zien is in de aflevering A Day For knight. Ze krijgt hierbij Carter als mentor toegewezen. Na een wat onhandige start worden Lucy en Carter goede vrienden.

Seizoen 5[bewerken]

Eerste stage[bewerken]

In het begin kan Lucy het met iedereen wel vinden. Zowel de hoofdartsen als de verpleging behandelen haar als een volwaardige collega. Hoewel Lucy het dus goed kan vinden met de meeste stafleden heeft ze wel wat problemen met Carol Hathaway. Dat komt doordat Lucy een infuus moest aanleggen bij een patiënt. Dit kan ze nog niet en daarom vraagt ze Carol of die wil helpen. Later vertelt ze Carter dat ze het wel zelf heeft gedaan.

Als Carter er later achterkomt dat ze heeft gelogen tegen hem, zegt hij tegen haar dat als ze nog 1 keer liegt, ze een andere stage kan gaan zoeken. Later krijgt ze opnieuw problemen met Carter als een Halloweenfeestje totaal uit de hand loopt. Lucy had hierover de leiding gekregen van Carter. De eerste keer dat ze echt goed samenwerken, is in de aflevering Fight The Good Fight, waarin ze de vader van een meisje moeten vinden.

In de aflevering Hazed and Confused krijgt Lucy haar evaluatie. Die moet ze zelf invullen van Carter. Daarna was het de bedoeling geweest dat ze het bij hem in het postvakje zou doen, maar dat had hij volgens haar niet duidelijk gezegd. Zij had dus de evaluatie in het postvakje van dokter Green gedaan. Uiteindelijk is het allemaal met een sisser afgelopen.

Overige Stages[bewerken]

Na haar stage op de ER doet Lucy een stage op Chirurgie. In deze tijd werkt ze veel met Dokter Corday en met Dokter Benton. Hierover wordt niet veel bekendgemaakt. Na Chirurgie gaat ze verder op Psychiatrie. Met één patiënt gaat ze ook door nadat haar stage op Psychiatrie is afgelopen.

Tweede stage op de ER[bewerken]

Ook bij haar tweede stage krijgt Lucy Carter als mentor. Deze keer kunnen ze een stuk beter met elkaar overweg. In de aflevering The Storm Part 1 betrapt Chuny hun als ze aan het zoenen zijn op radiologie. Uiteindelijk loopt het niet uit tot een echte relatie. Carter zei hierbij dat het nogal ongepast is als een mentor met zijn student een relatie heeft.

In de aflevering Responsible Parties komt Carter erachter dat Lucy medicijnen slikt. Na even doorvragen geeft ze toe dat ze ritalin gebruikt sinds de middelbare school. Carter verteld haar dat het niet goed is, en dat ze moet stoppen. Uiteindelijk doet ze dit ook, haar werk begint daar echter onder te leiden, zodat ze uiteindelijk toch weer ritalin inneemt. Dit zonder Carter het te vertellen.

Seizoen 6[bewerken]

In seizoen 6 werkt Lucy nog steeds op de ER. Ze is nu een vierdejaars.

In de aflevering How The Finch Stole Christmas krijgt ze te maken met Valerie Page een patiënt die een ernstige hartaandoening heeft, en op de transplantatielijst staat. De aandoening is echter zo ernstig dat Valerie waarschijnlijk de volgende dag niet zou halen. Het enige wat haar kan redden is een hartoperatie, maar er is niemand in het ziekenhuis die ervaring heeft met die operatie op Dokter Romano na, en die heeft vakantie. Uiteindelijk gaat Lucy naar Romano toe en krijgt ze hem zover dat hij de hartoperatie doet.

Later in The Domino Heart wordt Valerie opgeroepen voor de transplantatie. De transplantatie mislukt uiteindelijk en Valerie is hersendood. Lucy voelt zich hier behoorlijk schuldig. Valerie had namelijk een lichte verhoging, maar Lucy had aangedrongen de transplantatie toch te doen.

Valentijnsdag 2000[bewerken]

Op 14 februari 2000 komt er een patiënt binnen met schizofrenie genaamd Paul Sobriki. In het begin zijn de klachten niet duidelijk en Carter besluit dat Lucy een lumbale punctie moet doen om hersenvliesontsteking uit te sluiten.
Later loopt Paul weg van zijn kamer. Hij gaat naar de artsenkamer en vindt daar een cakemes. Als Lucy later naar hem komt kijken steekt hij haar meerdere keren. Later gaat Carter kijken waar Lucy is. Hij wordt dan ook neer gestoken.

Kerry vindt Lucy en Carter beide bewusteloos. Kovac gaat met Carter aan de gang. Kerry met Lucy. Ze heeft behoorlijk veel bloed verloren, en moet geïntubeerd worden. Dit blijkt niet te werken dus moet dokter Benton een Tracheotomie uitvoeren. Dokter Corday is inmiddels ook gearriveerd en samen met Kerry proberen ze Lucy te stabiliseren. Lucy krijgt een hartstilstand, maar nadat ze thoracotomy hebben uitgevoerd is Lucy stabiel en kunnen ze haar naar de OK brengen. In de OK verwijderen dokter Romano en dokter Corday haar milt. Ook repareren ze de leverschade.

Als Lucy wakker wordt verteld dokter Corday wat er is gebeurd. Ook zegt ze tegen Lucy dat ze kan fluisteren, en Lucy zegt Thank you Dan begint er wat te piepen. Lucy's ogen zijn groot en ze geeft aan dat ze pijn heeft. Ze wordt naar radiologie gebracht voor een CT-scan Daar blijkt het dat ze een longembolie heeft.

Ze brengen haar naar het catherisatie lab voor een greenfield filter. Dan begint Lucy bewustzijn te verliezen. Ook begint haar hart weer te fibrilleren. Dokter Corday en Dokter Romano doen er alles aan om haar te redden, maar uiteindelijk overlijdt ze. Het tijdstip van overlijden was 2.56 am.

Later[bewerken]

Carter vraagt later aan Jing-Mei "Deb" Chen hoe de begrafenis was, waarop zij antwoordt dat het wel aangenaam was, maar dat het raar was om op een begrafenis van Lucy te zijn. Later in die aflevering komt de moeder van Lucy, Barbara Knight het kluisje van haar dochter leeg halen. Ook vraagt ze aan Carter of het zeer doet om neer gestoken te worden. Carter liegt en zegt dat hij er bijna niks van voelde.