Ludger Brummelaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ludger Brummelaar
Ludger Brummelaar (2016)
Geboren 1963
Land/zijde Vlag van Nederland Nederland
Onderdeel Koninklijke Marine
Dienstjaren 1984-heden
Rang Nl-marine-vloot-schout schout bij nacht.svg schout-bij-nacht
Bevel Militair Huis van Z.M. de Koning
Onderscheidingen Herinneringsmedaille Vredesoperaties
Onderscheidingsteken voor Langdurige Dienst als officier
Marinemedaille
Nationale Sportmedaille NOC*NSF
Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland
Orde van Verdienste van Adolf van Nassau

Ludger Brummelaar (1963) is een Nederlandse vlagofficier van de Koninklijke Marine in de rang van schout-bij-nacht en is sinds 1 januari 2018 chef van het Militaire Huis van de Koning.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Brummelaar startte in 1984 zijn opleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine. In 1987 werd hij officier op het fregat Hr.Ms. Philips van Almonde. In 1989 studeerde hij af aan de Universiteit van Amsterdam. In de jaren '90 vervulde hij verschillende varende functies. Vervolgens vervulde hij diverse management- en beleidsfuncties op het ministerie van Defensie. In 2010 werd hij uitgezonden als contingentscommandant van de Nederlandse eenheden in Afghanistan. Terug in Nederland kreeg Brummelaar de leiding over het reorganisatieproject als gevolg van de bezuinigingen bij de Koninklijke Marine. Hierna leidde hij een project met betrekking tot vereenvoudiging van bestuur en bedrijfsvoering waarna hij in 2014 in de rang van commandeur "directeur projecten" werd bij de Defensie Materieel Organisatie.

Op 1 januari 2018 werd hij benoemd tot chef van het Militaire Huis van de Koning. Hiertoe werd hij per die datum bevorderd tot schout-bij-nacht. Hij volgde in die laatste functie generaal-majoor der Infanterie (Fuseliers) Hans van der Louw op, die toen met leeftijdsontslag ging.

Als chef van het Militaire Huis is schout-bij-nacht Brummelaar ook adjudant-generaal van de Koning.


Voorganger:
H. van der Louw
Chef van het Militaire Huis van de Koning
2018-heden