Lufia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Lufia (Japans: エストポリス伝記 Estpolis Denki) is een serie computer role playing games (RPG) die zijn uitgebracht op de Super Nintendo en de Game Boy Color/Advance waarvan de meeste zijn ontwikkeld door Neverland en uitgegeven door Taito.

De serie[bewerken]

Lufia and the Fortress of Doom[bewerken]

Lufia and the Fortress of Doom kwam in het jaar 1993 uit op de Super Nintendo. Je begint met een gevecht tegen de sinistralen, waar Lufia II mee eindigt. De Lufia tijdlijn gaat dus als volgt: Lufia II eindigt met een gevecht tegen de sinistralen, en Lufia begint daar.

Lufia II: Rise of the Sinistrals[bewerken]

Lufia II: Rise of the Sinistrals kwam in het jaar 1996 uit op de Super Nintendo, het is het best verkochte en volgens velen ook beste Lufia-spel. Hier staat Lufia bekend om.

Lufia II speelt zich af 100 jaar voor het eerste deel. Tijdens het spelen wordt de speler het verhaal vertelt hoe Maxim, Guy, Selan en Artea de strijd aangaan met de sinistralen als zij voor de eerste keer verschijnen. Dit is de enige Lufia game die ook in het Nederlands is verschenen.

Lufia: The Legend Returns[bewerken]

Lufia: The Legend Returns kwam in het jaar 2001 uit voor de Game Boy Color. Net zoals Lufia 100 jaar plaatsvond na Lufia II, zo vindt Lufia: TLR weer 100 jaar plaats na Lufia. De Sinistrals zijn wederom tot leven gekomen, en het is wederom aan een groepje helden met een sterke Spirituele Energie -een van de weinige dingen waarmee de Sinistrals bestreden kunnen worden- om hen te stoppen. De Sinistrals gaan echter nog verder en roepen Zalbak de Vuurgod op om hen bij te staan.

Lufia: The Ruins of Lore[bewerken]

Lufia: The Ruins of Lore kwam in het jaar 2003 uit voor de Game Boy Advance. Dit is de eerste Lufia game waarin de Sinistrals niet voorkomen. Wel bevat het spel veel verwijzingen naar de eerdere games.

Lufia : Curse of the Sinistrals[bewerken]

Lufia: Curse of the sinistrals Na 15 jaar(2010) is er een remake gekomen van Lufia: Rise of the Sinistrals voor de NDS. Van turn based RPG naar Action RPG. Het bevat dezelfde verhaallijn als lufia: rise of the sinistrals. Met in de hoofdrol Maxim en Selan.