Luther Perkins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Luther Perkins
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Luther Perkins (Memphis, 8 januari 1928 - Hendersonville, 5 augustus 1968) speelde de elektrische gitaar in The Tennessee Two van Johnny Cash, naast Marshall Grant. Hij zorgde mede voor het 'boom-chicka-boom'-handelsmerk van Johnny Cash & The Tennessee Two.

Perkins groeide op in Como, waar hij zichzelf gitaar leerde spelen. Hij ging aan de slag als mecanicien bij Automobile Sales in Memphis. Daar ontmoette hij Grant en de oudere broer van Cash, Roy. Omdat Perkins het volume van zijn Fender Esquire niet kon regelen, dempte hij de bass-snaren (E,A,D) door zijn hand ertegen te houden. Dit zorgde mede voor het 'boom-chicka-boom' effect.

Op 3 augustus 1968 keerde Perkins huiswaarts na een dagje vissen. Hij ging in de zetel liggen en viel in slaap met een opgestoken sigaret. Rond zes uur 's ochtends werd zijn dochter wakker en zag niets dan vlammen en rook in de woonkamer. Perkins werd weggevoerd naar het Vanderbilt University Hospital, waar een poging tot reanimatie werd gedaan. Alle hulp kwam te laat. Perkins stierf twee dagen later.