Luzac Onderwijs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Luzac College)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Luzac
Luzac Onderwijs
Algemeen
Locatie Hoofdkantoor in Hilversum
Vestigingen 18
Type voortgezet onderwijs, vavo
Denominatie particulier
Onderwijsniveaus mavo (vmbo-t), havo, vwo
Personen
Directeur Caroline Steenvoort
Overig
Website http://www.luzac.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Luzac Onderwijs is een keten van particuliere scholen voor voortgezet onderwijs en hoger beroepsonderwijs in Nederland. Leerlingen kunnen er versneld of gefaseerd een diploma halen. Ook kan er voor deelcertificaten worden gewerkt. Luzac biedt ook examentrainingen aan.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Luzac is opgericht in 1983 door Eric Jan Luzac, die directeur-eigenaar was tot 2006, toen de school door middel van een buyout eigendom werd van Rabobank Participaties en het management van de opleiding. In datzelfde jaar begon men met het Luzac Lyceum, een volledige opleiding voor algemeen voortgezet onderwijs. In 2016 werd het onderwijsbedrijf overgenomen door de NCOI Opleidingsgroep waarna ook een Luzac Hogeschool aan het aanbod werd toegevoegd.[1] Het aanbod van Hogeschool Luzac is sinds 2019 opgegaan in een samenwerking met onderwijsinstituut TIO.

Structuur[bewerken | brontekst bewerken]

De scholen verzorgen een versneld examentraject. De structuur van het vavo maakt het mogelijk om de laatste twee jaar van zowel vmbo-tl, havo als vwo in één jaar te volgen. Ook kunnen leerlingen een deelpakket volgen of van profiel wisselen. Naast Luzac College is er Luzac Lyceum voor voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, zonder vavo-structuur.

Luzac heeft 18 vestigingen in Nederland. De klassen zijn klein, gemiddeld twaalf leerlingen of studenten. De scholen zelf zijn eveneens kleinschalig (tot 180 leerlingen). Het Luzac heeft twee vestigingen in Amsterdam. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Den Haag, Rotterdam, Leiden, Hilversum, Amersfoort, Zwolle, Groningen, Heerenveen, 's-Hertogenbosch, Goes, Eindhoven, Haarlem, Alkmaar, Arnhem, Utrecht en Breda. Tot 2020 had het Luzac ook een vestiging in Enschede.

De organisatie krijgt geen subsidie van de overheid. Een jaar naar school bij Luzac kost tussen de € 21.900 en € 35.000, afhankelijk waar de leerling instroomt en het gekozen pakket.[2]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]