Luzac College

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Luzac College & Luzac Lyceum
Luzac Lyceum in Arnhem
Luzac Lyceum in Arnhem
Algemeen
Locatie Hoofdkantoor in Den Haag
Vestigingen 17 vestigingsplaatsen in Nederland, 2 op Curaçao
Type Particulier
Onderwijsniveaus Vmbo-t, havo en atheneum
Personen
Directeur A.L.J. Busselman
Overig
Website http://www.luzac.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Luzac College is een particuliere school voor voortgezet onderwijs met vestigingen over heel Nederland verspreid, waarop leerlingen versneld hun diploma kunnen halen.

De school is opgericht in 1983. In 2006 werd Luzac door middel van een buyout eigendom van Rabobank Participaties (eind 2014 verzelfstandigd als Nordian Capital Partners) en het management van de opleiding.[1] In datzelfde jaar begon de onderneming met het Luzac Lyceum, een volledige opleiding voor vmbo-tl, havo, atheneum en gymnasium, ook met onderbouw. Begin september 2016 werd de overname door de NCOI Opleidingsgroep bekendgemaakt.[2]

Het Luzac College heeft de structuur van het vavo en biedt de mogelijkheid om de laatste twee jaren van zowel het vmbo-tl, havo als het vwo in één jaar te volgen. Ook kunnen leerlingen een deelpakket volgen, wat op reguliere middelbare scholen vaak niet kan. Het college is onderdeel van Luzac Opleidingen, evenals het Luzac Lyceum. De opleidingen hebben elk 17 vestigingen in Nederland en twee in Curaçao. De klassen zijn klein (maximaal 16 leerlingen, gemiddeld aantal leerlingen 12) en de scholen ook (tot 180 leerlingen).

Externe link[bewerken]