Lvmineperfundaris

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
12-01-2018
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

vertaling uit latijn: (Moge jij overspoeld worden door licht)

Geschiedenis

Op de plek van het Honig Complex in Nijmegen heeft omstreeks 300 voor Chr. een romeins badhuis gestaan. Het was een plek waar de Romeinen met vrienden samen kwamen om te baden en te bewegen. Het was dus een belangrijke sociale ontmoetingsplek. Om gestalte te geven aan dit stuk geschiedenis en de vondsten die zijn gedaan, is op deze plek een straatmeubel in de vorm van een romeins bad geplaatst genaamd LVMINE PERFVNDARIS.

Functie

Je komt in dit bad samen om te baden zoals ze dat 300 voor Christus op deze plek deden. Echter is dit bad niet gevuld met water, maar gaat men zonnebaden. Het bad zet zonlicht om in energie. Deze energie wordt gebruikt om het bad bij zonsondergang te verlichten. Overdag kun je op zonne-energie draadloos je smartphone opladen door QI technologie. Handig als je de fietsroute app ‘’Luxe achter de Limes’’ gebruikt waar dit ‘’bad” onderdeel van is. Het romeinse bad is een plek om even te dromen over hoe het zou zijn om in een romeins badhuis te baden. Ondertussen kan lichaam, geest en telefoon zich opladen.

Fietsroute app

Zoals eerder verteld is het bad onderdeel van de gratis fietsrouteapp ‘’Luxe achter de limes’’ tijdens de fietsroute ontdekt men de Romeinse schatten van het Rijk van Nijmegen. In deze app is men de directeur van het Romeinen museum. Op zoek naar de Romeinse schatten die op de fietsroute zijn te vinden. Naast de smartphone heb je geen schep nodig, alleen de app! Met de schatten die men vindt, kan men het museum inrichten! Op de interactieve fietskaart ziet men waar de schatten voor het museum 'begraven' liggen. De app maakt onderdeel uit van het Romeinen-project 'Luxe achter de Limes' van de gemeenten Wijchen, Nijmegen en Heumen.

"teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL"