Lynn Fokkens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-10-2018
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Lynn Fokkens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 26 december 1994
Geboorteplaats Amsterdam
Functie Landelijk bestuurslid BIJ1
Sinds 29 september 2018
Partij BIJ1
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Lynn Fokkens (Amsterdam, 26 december 1994[1]) is een Nederlands politica en activiste.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was ze kandidaat-raadslid voor de Piratenpartij Amsterdam.[2] In september 2018 werd bekend dat Fokkens overstapte naar BIJ1.[3] Op 29 september 2018 werd zij verkozen tot landelijk bestuurslid bij BIJ1.[4]

Biografie[bewerken]

Fokkens groeide op in Amsterdam. Op haar zevende richtte ze voor een basisschoolproject 'de Communistische Kinderpartij' op.[5] In 2013 werd Fokkens lid van de Piratenpartij.

Politiek[bewerken]

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond Fokkens op de derde plek van de kandidatenlijst van Piratenpartij Amsterdam.[6] De Piratenpartij haalde 0 zetels. In september 2018 kwam naar buiten dat Fokkens overstapte naar BIJ1, de partij van Sylvana Simons.[7][8][9] Dit in navolging van de lijsttrekker van de Amsterdamse Piratenpartij, Jelle de Graaf.[10] De Graaf stapte in juni 2018 over naar BIJ1, waar hij duoraadslid werd. Fokkens stelde zich in september 2018 kandidaat voor het landelijk bestuur van de partij, en werd tijdens de Algemene Ledenvergadering verkozen.[11]

Fokkens is tevens bekend als activist. In augustus 2018 was zij betrokken bij de actie van Reclaim Our Pride, tijdens de Amsterdamse Gay Pride.[12][13]

Externe links[bewerken]