MAMP

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het acroniem MAMP refereert aan het Apple Macintosh-besturingssysteem, Mac OS X, en een set van gratis software programma's die doorgaans gezamenlijk gebruikt worden om dynamische websites of servers te draaien:

Hoewel oorspronkelijk alleen Apache in het Mac OS X was geïntegreerd, werd de combinatie populair vanwege de lage kosten en vanwege het alom aanwezig zijn van de componenten, en Mac OS X wordt nu geleverd met PHP en is klaar voor MySQL-toepassingen. Wanneer deze componenten samen worden gebruikt vertegenwoordigen ze een set van technologische oplossingen die toepassing als applicatieserver mogelijk maakt. Andere van dit soort sets omvatten Apple Computers WebObjects, Java/Java EE en Microsofts .NET architectuur.

MAMP is voornamelijk ontwikkeld als een PHP ontwikkelomgeving voor Macintosh computers en zou eigenlijk daarom niet gebruikt moeten worden als een live webserver voor het Internet; om dat te doen is het beter om Mac OS X Server te gebruiken met de genoemde Apache software of een Linux server.

Externe links[bewerken]

Een populaire MAMP distributie wordt verspreid door het Duitse bedrijf "webEdition".

Zie ook[bewerken]