MNG Airlines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
MNG Airlines
IATA

MB

ICAO

MNB

Roepletters

Black Sea

Een Boeing 737-400 van MNG
Opgericht 1997
Vloot 11
Bestemmingen 5
Hoofdkantoor Istanbul, Turkije
Website www.mngairlines.com
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

MNG Airlines (Turks: MNG Havayolları) is een Turkse luchtvaartmaatschappij en heeft het hoofdkantoor in Istanboel. Het bedrijf voert vrachtvluchten uit, zowel lijn- als chartervluchten naar het Midden-Oosten, het Verre Oosten, de Verenigde Staten en op enkele Europese luchthavens, waaronder ook in België en Nederland. De thuisvluchthavens zijn het Luchthaven Atatürk International (IST) in Istanbul, Luchthaven Antalya (AYT) en Brussels Airport (BRU).

Luchtvaartcodes[bewerken | brontekst bewerken]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf is opgericht in 1996 en begon haar vluchten op 30 november 1997. Er is gestart met trans-Atlantische vluchten in 1998 met de vlucht Frankfurt naar Toronto, gevolgd door vluchten naar de Verenigde Staten op 8 november 1998. Door het toenemende toerisme in Turkije zijn er in maart 2001 ook passagiersdiensten gestart voor Jetair (een Belgische touroperator) met één Airbus A300 (registratie TC-MNE) voor de lijn Brussel – Antalya. In 2002 werd de vloot uitgebreid met toestellen van het type Boeing 737-400. MNG Airlines vloog vanaf dat ogenblik ook toeristen vanuit meerdere Europese bestemmingen naar de Turkse zon, bijvoorbeeld vanuit Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

In 2006 is gestopt met alle passagiersdiensten vanwege het verlies van enkele van hun grootste klanten. MNG gaat wel nog verder met cargovluchten.

Vloot[bewerken | brontekst bewerken]

De vloot van MNG Airlines bestond op maart 2013 uit volgende toestellen[1]:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie MNG Airlines van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.