Machteld Timmermans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Machteld Timmermans
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 27 oktober 1970
Geboorteplaats Hasselt
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(en) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Machteld Timmermans (Hasselt, 27 oktober 1970) is een Belgische actrice.

Timmermans studeerde in 1996 af als meester in de dramatische kunst aan het Koninklijk Conservatorium van de Erasmushogeschool Brussel en is sindsdien verbonden aan het theaterensemble Leporello. Daarnaast speelde ze ook met BRONKS, Toneelgroep Ceremonia en Muziektheater Tirasilla.

Met het theatercollectief Het Ongerijmde stond ze in het seizoen 2008-2009 samen met Kadèr Gürbüz, Jenne Decleir en Danny Timmermans op de planken met de productie Tsjechov in Love. Later volgden met Het Ongerijmde ook Emmeken, Hippoliet, Don Quichot en Kwakzalver.

Ze speelde ook gastrollen in televisieseries, en hoofdrollen in onder andere W817, 16+ en, als Goedele Decocq, in F.C. De Kampioenen.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Machteld Timmermans is samen met collega-acteur Danny Timmermans.[1] In W817 speelden ze eerder al een koppel. In 2020-2021 speelden ze eveneens een koppel in de Ketnetreeks Ik u ook, waarin Danny Timmermans de pluspapa is van Lou, zelf een rol van Gloria Monserez, de dochter van Machteld Timmermans.

Timmermans heeft één dochter, Gloria, uit een eerdere relatie met acteur Koen Monserez. Samen met Danny Timmermans, die uit een vorige relatie twee dochters heeft, heeft ze een zoon.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]