Macy's Thanksgiving Day Parade

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De intocht van Santa Claus is een van de hoogtepunten van de optocht

De Macy's Thanksgiving Day Parade is een jaarlijkse optocht georganiseerd door de Amerikaanse winkelketen Macy's. Het drie uur durende evenement wordt gehouden in New York op Thanksgiving, beginnend om 9 uur in de ochtend. Gedurende elke parade rijden praalwagens met grote ballonnen van bekende personages of mensen door de stad. Op de praalwagens staan vaak artiesten die optreden.

In de jaren 1920 waren de werknemers van de Macy-winkels voornamelijk eerste generatie immigranten. Trots op hun nieuwe nationaliteit, wilden ze Thanksgiving speciaal vieren, op een manier die in Europa bekend is. In 1924 werd de eerste optocht gehouden, opgezet door Louis Bamberger in het nabij New York gelegen Newark.

Ballonnen[bewerken]

Opblazen[bewerken]

De ballonnen die gedurende de parade te zien zijn, worden op de dag voor de parade opgeblazen. Dit is op een woensdag. Dit wordt gedaan aan beide kanten van het American Museum of Natural History in New York. De opgeblazen ballonnen worden tijdelijk geborgen tussen 77th en 81st Street tussen Central Park West en Columbus Avenue. Het opblaasteam bestaat uit werknemers van Macy's en studenten van het Stevens Institute of Technology, een lokale universiteit in Hoboken. Op deze school worden de ballonnen ook ontworpen en gebouwd.

Ballonnen[bewerken]

Artiesten[bewerken]

Naast de ballonnen zijn er ook veel artiesten die optreden gedurende de optocht. Ze staan meestal op een rijdende wagen.

Optredens in 2007 werden verzorgd door: Ashley Tisdale, Bindi Irwin en haar moeder, Terri Irwin, Corbin Bleu, Dolly Parton, Good Charlotte, Jonas Brothers, Lifehouse, Menudo, Ne-Yo, Nikki Blonsky, Sarah Brightman, Jonathan Groff, Lea Michele, Wynonna Judd en Jordin Sparks.

In 2008 werden de optredens verzorgd door Kristin Chenoweth, Charice Pempengco, Miranda Cosgrove, Miley Cyrus, David Archuleta, Idina Menzel en The Clique Girlz[3] Rick Astley deed een onverwacht optreden op de Cartoon Network-wagen met een rickroll.

Bronnen[bewerken]

Externe links[bewerken]