Madagascar (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Madagascar
Alternatieve titel Wild Madagascar
Genre natuurdocumentaire
Presentatie David Attenborough
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Locatie Madagaskar
Productie
Producent Mike Gunton
Mary Summerill
Uitzendingen
Start 9 februari 2011
Einde 23 februari 2011
Afleveringen 3 (en 1 special)
Netwerk of omroep BBC Natural History Unit
Animal Planet
Zender BBC Two
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Televisie

Madagascar is een Britse natuurfilmdocumentaire voor het eerst uitgezonden in 2011 op BBC Two in samenwerking met Animal Planet. De driedelige serie volgt de bijzondere dieren die leven op het eiland Madagaskar. David Attenborough voorziet de serie van commentaar.

Een maand na de drie afleveringen kwam een special uit genaamd Attenborough and The Giant Egg waarin David Attenborough een reis terug naar Madagaskar onderneemt om het lot van de olifantsvogels te onderzoeken.

Afleveringen[bewerken]

"Island of Marvels"[bewerken]

Deze aflevering werd voor het eerst uitgezonden op 9 februari 2011. Dieren die in deze aflevering uitgelicht worden zijn onder andere:

"Lost Worlds"[bewerken]

Deze aflevering werd voor het eerst uitgezonden op 16 februari 2011. Dieren die in deze aflevering uitgelicht worden zijn onder andere:

"Land of Heat and Dust"[bewerken]

Deze aflevering werd voor het eerst uitgezonden op 23 februari 2011. De aflevering gaat voornamelijk over het leven rond de apenbroodboom of baobab (Adansonia). Dieren die in deze aflevering uitgelicht worden zijn onder andere:

"Attenborough and the Giant Egg"[bewerken]

Deze special werd voor het eerst uitgezonden op 2 maart 2011. David Attenborough was in 1960 al eens in Madagaskar om opnames te maken voor het programma Zoo Quest, ook nam hij toen enkele dieren mee voor in de London Zoo. Toen hij in Madagaskar was, kreeg hij van een lokale jongen een aantal stukken eierschaal, die Attenborough met plakband aan elkaar puzzelde. Het was een enorm ei, dat toebehoorde aan de uitgestorven olifantsvogel Aepyornis maximus. Nu, vijftig jaar later, onderzoekt Attenborough het uitsterven van deze vogel en concludeert dat het een combinatie van ontbossing, en jacht op de eieren was, die de olifantsvogel heeft doen uitsterven. Tegelijkertijd vergelijkt hij het proces waardoor A. maximus uitstierf, met de processen die de hedendaagse fauna, waaronder de sifaka's, de indri, en de muismaki Microcebus berthae, op Madagaskar bedreigen.[1]