Naar inhoud springen

Madame Hooch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Madame Hooch
Personage uit Harry Potter
Madame Hooch
Lerares Vliegen[1] en Zwerkbalscheidsrechter[2]
Engelse naam Madam Hooch
Geslacht Vrouw
Geboren 1901 of eerder[3]
Haar Grijs[4]
Oogkleur Geel, havik-achtig[4]
Filmvertolker Zoë Wanamaker
Personage vanaf het eerste boek
Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

Madame Hooch (Engels: Madam Hooch) is een personage uit de Harry Potterboekenreeks van J.K. Rowling. Ze is vlieglerares en Zwerkbalscheidsrechter op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus tijdens de wedstrijden om de Zwerkbalcup. Ze heeft kortgeknipt, grijs stekelhaar, opvallend gele ogen en Harry's eerste indruk van haar was dat ze wel wat weg had van een Havik.

In de boeken en de films heeft Madame Hooch geen voornaam. Op de ruil-kaarten van Harry Potter wordt "Rolanda" als voornaam vermeld, op de Internet Movie Database echter wordt "Xiomara" als haar voornaam gegeven. J.K. Rowling geeft er geen uitsluitsel over.

In Harry Potter en de Steen der Wijzen wordt de rol vertolkt door Zoë Wanamaker. In het tweede boek, Harry Potter en de Geheime Kamer, komt Madame Hooch wel voor, in de film echter niet, omdat Wanamaker maar voor één film getekend had.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Harry Potter en de Steen der Wijzen Hoofdstuk 7 (De Sorteerhoed)
  2. Harry Potter en de Steen der Wijzen Hoofdstuk 11 (Zwerkbal)
  3. In Harry Potter en de Steen der Wijzen (video game) - GBA versie, Hooch zegt dat haar bezemsteel was verschroeid tijdens de Grote Oorlog. Dit betekent dat ze Zweinstein had verlaten vóór het einde van de oorlog (1918)
  4. a b Harry Potter en de Steen der Wijzen Hoofdstuk 9 (Duel om Middernacht)