Maggi (merk)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een fles saus van Maggi

Maggi is een merk van kant-en-klare soep, bouillon, bouillonblokjes, ketchup, sauzen en noedels. Het merk is onderdeel van Nestlé.

Het merk Maggi werd in 1872 opgericht in Zwitserland door Julius Maggi. Hij wilde via het merk de arbeidersklasse voorzien van voedsel met hoge voedingswaarde. In 1886 ontwikkelde hij de eerste kant-en-klaar soepen waarvan het peulvruchtenpoeder naast smaakstoffen een belangrijk ingrediënt vormde. Datzelfde jaar lanceerde hij het Maggi-aroma in het bruine flesje met de lange hals. Dit product werd zo populair dat de kruidenplant lavas, die een soortgelijke geur heeft, in de volksmond Maggi-kruid ging heten, ook al is deze plant helemaal geen bestanddeel van het aroma. In 1897 richtte Julius Maggi het bedrijf Maggi GmbH op in de Duitse stad Singen. In 1908 volgde het eerste bouillonblokje, destijds “maggiblokje” genaamd.

In 1947 werd Maggi als merk overgenomen door Nestlé.

Productie in Nederland[bewerken]

In 1934 werd in Nederland een productielocatie voor het merk Maggi geopend aan de Haarlemmerweg te Amsterdam. In de jaren negentig werd deze productielocatie verplaatst naar een nieuwe fabriek in Venray. Sinds 2005 wordt Maggi niet meer in Nederland geproduceerd.

Externe link[bewerken]