Maggy Garrisson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maggy Garrisson
Land van oorsprong Vlag van Frankrijk Frankrijk
Oorspronkelijke taal fr
Genre Realistisch
Creatieteam
Schrijver(s) Lewis Trondheim
Tekenaar(s) Stéphane Oiry
Publicatie
Uitgever Dupuis
Eerste publicatie 2013
Portaal  Portaalicoon   Strip

Maggy Garrisson is een Franse stripreeks getekend door Stéphane Oiry en geschreven door Lewis Trondheim, uitgegeven bij Dupuis. De strip werd voorgepubliceerd in stripblad Spirou vanaf 30 januari 2013.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Maggy Garrisson is een jong, werkloze Engelse die aan de slag gaat als secretaresse van een privé-detective aan lagerwal. Ze is bijdehands en zwartgallig en wanneer haar werkgever uitvalt neemt zij zijn werk over. Het gaat aanvankelijk om kleine karweitjes maar stilaan raakt ze verwikkeld in een zaak met een bende criminelen en corrupte politieagenten.

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Fais un sourire, Maggy (2014)
  2. L'homme qui est entré dans mon lit (2015)
  3. Je ne voulais pas que ça finisse comme ça (2016)

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Privé-detectives als Nestor Burma en Mike Hammer hadden al een bijdehandse secretaresse. Maar scenarist Lewis Trondheim gaf zijn Maggy Garrisson de hoofdrol. De kleine zaken die ze moet oplossen waren voor hem enkel de aanleiding om kleurrijke personages en situaties te kunnen neerzetten. Een inspiratiebron voor de strip was de Britse televisieserie Bored to death met zijn bijtende toon. Tekenaar Oiry plaatste zijn verhaal in de wijk Kilburn in Londen, waar hij zelf twee jaar gewoond heeft.