Magister Maesius

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Magister Maesius is een 13-delige jeugdreeks van de toenmalige BRT. De reeks was een, voor die tijd, ongewone combinatie van sciencefiction en Middeleeuwse avonturenserie. Ze werd uitgezonden vanaf 2 januari 1974

Rolverdeling[bewerken]

Korte inhoud[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In Zarren zijn het moeilijke tijden want er woedt oorlog en het dorp wordt belegerd door ridder Hugo Van Craendonck. Deze werd door graaf Reinier Van Nevele van hoogverraad beschuldigd en uit Zarren verbannen.

De situatie wordt bestudeerd door de bewoners van de planeet Balmodor. Deze kristalwezens besluiten een afgevaardigde naar de aarde te sturen in de gedaante van een vrouw, de jonge Irena. Zij moet uitzoeken waarom mensen oorlog voeren. Ze wordt opgevangen door magister Maesius en zijn inwonende huishoudster Katrijn en zijn leerling Geeraert.

Irena heeft een poeder bij zich dat ervoor zorgt dat mensen alles vergeten. Dit poeder wekt belangstelling bij verschillende personen. Om Irena bij te staan, sturen de kristalwezens een helper in de vorm van Morubazol, een sprekende ezel.

Maesius is ondertussen tot de ontdekking gekomen dat Van Craendonck vals werd beschuldigd. Dit vormt een probleem want de echte schuldige is zijn baas: Graaf Reinier van Nevele...

Externe links[bewerken]