Magnús Ver Magnússon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Magnús Ver Magnússon in 2007
Magnússon bezoekt een amfibisch transportschip, bedoeld voor aanvallen, in 2006. Hij geeft handtekeningen, krijgt een rondleiding en geeft tips voor gewichtstraining.

Magnús Ver Magnússon (Egilstaðir, IJsland, 23 april 1963) is een powerlifter en voormalig Sterkste Man.

Powerlifting[bewerken]

Magnús Ver Magnússon begon met powerlifting in 1984. Zijn beste prestaties in competities zijn een squat van 400 kg, een bench press van 275 kg met een powershirt en 250 kg zonder powershirt. Zijn beste deadlift is 375 kg en zijn hoogste totaalscore bij powerlifting is 1015 kg. Hij won ooit een wereldrecord deadliften met autobanden, met een gewicht van 445 kg.

Sterkste Man[bewerken]

In 1985 deed hij voor het eerst mee in de IJslandse competitie, waar hij derde werd. Hij begon zich meer en meer te richten op deze competitie in plaats van op het powerliften nadat hij Sterkste Man van de Wereld werd in 1991. Hij won deze titel nog drie maal, in 1994, 1995 en 1996. Magnús Ver Magnússon deed nog mee aan vele 'Sterkste Man' competities, waarin hij vaak hoog of als winnaar eindigde. Hij stopte met Sterkste Man wedstrijden vanwege zijn leeftijd en vanwege een hamstringblessure. De hamstrings worden zwaar belast bij Sterkste Man wedstrijden.

Sterkste Man van de Wereld[bewerken]

Statistieken (fysiek) in zijn topjaren[bewerken]

  • Lengte: 190 cm
  • Gewicht: 130-135 kg
  • Borstomvang: 145 cm
  • Biceps: 52 cm

Heden (na 2000)[bewerken]

In Reykjavik heeft Magnús Ver Magnússon een powerlifting en 'Sterkste Man'-sportschool. Ook is hij scheidsrechter bij powerliftingcompetities en Sterkste Man-competities. Als alleenstaande vader woont hij met zijn kind in Hafnarfjörður. Soms doet hij nog mee aan de IJslandse competitie en een enkele keer aan een Grand Prix in een ander land, als 'veteraan'.

Externe link[bewerken]