Majella (bergmassief)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Majella
Hoogste punt Monte Amaro (2793 m)
Land Italië
Locatie Abruzzo,
Coördinaten 42° 5′ NB, 14° 5′ OL
Onderdeel van Apennijnen
Majella (Italië)
Majella
Detailkaart
Majella (Abruzzen)
Majella
Foto's
Majella in de avondschemering
Majella
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen

De Majella (ook wel als Maiella geschreven) is het op een na hoogste bergmassief van de Apennijnen. Het massief ligt in de regio Abruzzo op het punt waar de provincies Pescara, Chieti en L'Aquila samenkomen. Het hoogste punt wordt gevormd door de Monte Amaro (2793 m). Andere hoge toppen zijn de Monte Acquaviva (2737 m), Monte Focalone (2676 m), Monte Rotondo (2656 m) en de Monte Macellaro (2646 m).

In het voornamelijk uit kalksteen bestaande gebergte is een groot aantal gemarkeerde wandelingen uitgezet. Ook voor wandelaars is de top zonder al te grote problemen te bereiken. De moeilijkheid zit hem in de lange duur van de tocht (zo'n 10 uur). Bij helder weer zijn vanaf de Monte Amaro de Tremitische Eilanden goed te zien.

Het massief wordt doorsneden door diepe kloven zoals de Valle Serviera. Op de hellingen liggen dichte bossen waarin een grote aantal diersoorten leven waaronder de wolf. Vanwege de bijzondere flora en fauna kreeg het gebied in 1991 de status van nationaal park Majella.

Nationaal park[bewerken | brontekst bewerken]

Nationaal park Majella omvat het gehele Majella-massief, maar het park is veel groter. Aan de oostelijke hellingen valt de grens van het park samen met de grens van het massief.

Bezienswaardigheden[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Maiella van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.