MakeBelieve

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
MakeBelieve
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2006 - heden
Oorsprong Groningen
Genre(s) Indie-rock, Poprock
Label(s) EMI Music
Bezetting
Oud-leden Marcel Schuijff, Maarten Remans, Jasper Mijwaard, Pim de Mol, Ricardo Balsma
Leden
Leadzanger Joey Dussel
Gitarist en achtergrondzang Björn Baay
Gitarist en achtergrondzang Marvin Fockens
Bassist Joren Kuipers
Drummer Alusein 'Bob' Rosier
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

MakeBelieve is een Nederlandse rockband. De band werd in 2006 opgericht door Joey Dussel (zanger) en Pim de Mol (drummer) in Groningen en is geïnspireerd door bands als Paramore, Boys Like Girls en The Maine. Maar ze proberen een meer vrolijke en catchy draai aan het indierockgenre te geven.

Biografie[bewerken]

Kort na de opstart van de band werd MakeBelieve uitgenodigd om tijdens Stofpop in de grote zaal van Paradiso te spelen. Een maand voor Stofpop besluiten de gitarist en bassist uit de band te stappen, daarom doen De Mol en Dussel een oproep via internet voor nieuwe bandleden. Daaruit selecteren ze Marvin Fockens (gitarist) en Jasper Mijwaard (bassist).

In 2008 neemt de band deel aan een door TMF georganiseerde wedstrijd, daardoor winnen ze niet alleen een optreden in het TMF-programma Re-action, maar ook mogen ze het voorprogramma verzorgen van 30 Seconds to Mars in de Heineken Music Hall. Door dit optreden krijgen ze meer bekendheid en staan ze in het voorprogramma van Paramore in de Melkweg, staan ze twee jaar achter elkaar op EuroSonic en verschijnt MakeBelieve steeds vaker op de radio en televisie. Toch heeft het viertal het idee dat er iets mist in de sound en daarom wordt gitarist Björn Baay bij de band gehaald.

Met de huidige formatie van MakeBelieve plannen ze voor begin 2010 een clubtour door Nederland, dit doen ze samen met Destine en Only Seven Left. De clubtour, van januari tot april, blijkt een succes, want het is volledig uitverkocht. Direct na afloop van de tour wordt de band door radiozender 3FM tot 3FM Serious Talent uitgeroepen, voor de maanden april en mei. Dit gebeurt met hun debuutsingle From the Start. Ook werd de band door 3FM gevraagd om naar het grootste festival van Europa, Sziget, te gaan. Later stonden ze ook op Lowlands op de India Stage.

In augustus 2010 kwam MakeBelieve met hun tweede single, genaamd Another Night At The Disco en in januari 2011 kwamen ze met hun volgende single, Home. Alle drie de singles deden het bij TMF goed en stonden in de Supercharts.

Op 28 augustus 2012 stonden ze in het voorprogramma van de poppunkband All Time Low in een uitverkochte Melkweg te Amsterdam.

Op 11 maart 2016 kondigde MakeBelieve aan op Facebook dat ze gingen stoppen. Op 23 april 2016 hebben ze in Vera Groningen het MakeBelieve Farewell Festival georganiseerd.

Vertrek bandleden[bewerken]

Op 14 december 2011 verscheen er een nieuwsbericht[1] op de website van MakeBelieve waarin stond dat Mijwaard per 1 januari 2012 zou stoppen bij de band. Ook Pim de Mol liet op 4 februari 2013 weten dat hij zou stoppen.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
City Lights* 2010/2011 - - -
*Het debuutalbum City Lights wordt als EP in 3 delen uitgebracht. Het eerste deel van het album kwam in oktober 2010 uit, het laatste deel is in juni 2011 verschenen.

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Cry Like Wolves 2015 11-04-2015 tip6 -

Externe links[bewerken]

Noten[bewerken]

  1. Jasper verlaat MakeBelieve Gearchiveerd van origineel op 2013-09-11