Mara Jade

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mara Jade
Personage uit Star Wars
Een cosplay actrice verkleed als Mara Jade
Filmgegevens
Andere media Meerdere videospellen en boeken
Gegevens personage
Soort Mens
Geslacht Vrouw
Geboortedatum 18 BBY
Sterfdatum 40 ABY op Kavan
Organisatie(s) Nieuwe Republiek, Galactisch Keizerrijk, Jedi
Positie(s) rechterhand van de Keizer, Jedi Meester
Wapens Lichtzwaard (violet), Blaster
Lijst van personages

Mara Jade Skywalker is een vrouwelijk personage in de Star Wars-franchise. Ze is geboren op 18 BBY op een onbekende planeet.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Mara Jade werd geboren in de tijd dat Darth Sidious en Darth Vader, alle leden van de Jedi aan het opjagen en vermoorden waren. Sidious nam Mara van haar ouders af en bracht haar naar Coruscant, waar ze getraind werd in de Kracht door hem. Ze trainde samen met de Emperor's Royal Guard en verkreeg later de titel 'rechterhand van de Keizer'. Ze werd als sluipmoordenaar gebruikt om missies te volbrengen in naam van de Keizer. Na de dood van de Keizer werd Mara een smokkelaar en werkte voor smokkelaar Talon Karrde.

Ze leerde Luke Skywalker kennen, toen ze hem volgde naar de planeet Myrkr om hem te vermoorden. Door meerdere omstandigheden redde ze het leven van Luke, in plaats van hem te doden. In het spel Star Wars Jedi Knight: Mysteries of the Sith is te zien dat Mara Jade, onder Kyle Katarn trainde om Jedi te worden. Later wordt deze training afgewerkt door Luke Skywalker.

Luke en Mara worden uiteindelijk verliefd en trouwen, tien jaar later krijgen de twee een zoon genaamd Ben Skywalker.

Mara wordt de Jedi Master van zowel Jaina Solo als Anakin Solo.

Wanneer Mara 57 is, is de tweede Galactische burgeroorlog begonnen. Mara Jade ontdekt dat Jaycen Solo, de zoon van Han Solo en Leia Organa de nieuwe Dark Sith Lord Darth Caedus geworden is. Voor ze iemand hierover de waarheid kan vertellen, wordt ze echter vermoord.

Mara verandert niet onmiddellijk in een Force Ghost, maar besluit hiermee te wachten tot op haar begrafenis. Het moment dat haar moordenaar Jaycen Solo, die nog steeds een dubbele rol speelt, de begrafenis binnenkomt, maakt ze uiteindelijk contact met de force. Enkel haar zoon Ben heeft dit echter door. Haar echtgenoot Luke gaat achter en vermoordt de verkeerde persoon, Lumiya. Alhoewel Lumiya zeker niet onschuldig is. Zij is namelijk degene die Jaycen de opdracht gaf iemand uit zijn familie te vermoorden en Mara naar Jaycen toe te lokken door een paar laarzen van Ben aan de deur van het appartement van de Skywalkers te plaatsen, iets wat Luke en Mara als een bedreiging zagen. Toen Luke uiteindelijk Lumiya confronteerde, loog ze ook dat zij degene was die inderdaad Mara vermoordde. Jaycen wordt uiteindelijk gedood door z'n tweelingzus Jaina.

In media[bewerken | brontekst bewerken]

Mara Jade komt voor in veel spellen waaronder Star Wars: Empire at War, Star Wars: Galactic Battlegrounds, Star Wars Galaxies, Star Wars: The Force Unleashed, Star Wars Jedi Knight: Mysteries of the Sith. Er zijn heel veel boeken waar informatie over Mara Jade in staat, waaronder Heir to the Empire, Mara Jade: By the Emperor's Hand en Mara Jade: A Night on the Town.

Stamboom Skywalkerfamilie[bewerken | brontekst bewerken]

Stamboom van de familie Skywalker volgens de Expanded Universe:

Cliegg Lars
 
Shmi Skywalker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Owen Lars
 
Anakin Skywalker
 
Padmé Amidala
 
Bail Organa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Luke Skywalker
 
Mara Jade
 
Han Solo
 
Leia Organa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ben Skywalker
 
Jaina Solo
 
Jacen Solo
 
Tenel Ka
 
Anakin Solo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allana Solo