Marc Dik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Marc Dik (Rotterdam, 29 mei 1968) is een Nederlandse televisiepresentator en -producent. Daarnaast presenteerde hij de serie Met niks begonnen waarin hij mensen portretteerde die een succesvolle onderneming of carrière hebben weten op te bouwen, bijvoorbeeld Bob Crébas, de oprichter van Marktplaats, en het fotomodel Yfke Sturm.

Biografie[bewerken]

Dik groeide op in Roosendaal. Zijn ouders Henk en Nelly Dik begonnen daar in 1976 met bijbellessen waaruit later de Evangelische Gemeente Roosendaal voortkwam.

Dik studeerde journalistiek en begon bij de EO-radio. Zijn eerste televisieprogramma was 50 Kamers. Dit jongerenprogramma kreeg bekendheid door een vernieuwende manier van tv maken. Hij is vooral bekend van EO-programma's als Jong, De Weddingplanner, Op zoek naar een wonder en Gezocht. Naast presenteren bedenkt hij nieuwe formats voor omroepen. Sinds 1999 is Dik mede-eigenaar van tv-productiemaatschappij Skyhigh TV in Hilversum. Skyhigh TV is producent van onder andere Het Familiediner (EO), Over Mijn Lijk (BNN) en Model in 1 dag (Net 5).

Dik presenteerde in het seizoen 2010-2011 Korenslag als opvolger van Henny Huisman.

In 2011 deed Dik mee aan De Nationale IQ Test, waar hij een score van 123 behaalde, en daarmee de tweede hoogste score van de BN'ers die aan die editie meededen.