Marc Pinte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Marc Pinte (2 september 1958) is een Belgisch radiopresentator.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens zijn studietijd was Marc Pinte een gewaardeerd hopman van de Diependaalse Scouts en Gidsen. Pinte startte na lesopdrachten aan het Heilige Drievuldigheid college Leuven op de Vlaamse openbare omroep VRT en wel bij Studio Brussel, waar hij onder andere De Afrekening presenteerde. In maart 1992 kwam hij bij Radio Donna terecht, waar hij het programma De Donnateur presenteerde tot in 2007 het radiostation volledig werd gereorganiseerd. Operationeel was hij onderdirecteur.

Na het stopzetten van Radio Donna ging Pinte voor Radio 2 werken; hij presenteert daar soms het programma De Topcollectie, hij was ook regelmatig te horen in het programma De Blauwe Maan en Hitwinkel. Sinds 2014 had hij op zondagnamiddag een eigen programma op Radio 2: Tussen Pot en Pinte. Op zaterdag was hij regelmatig te horen tijdens De Popcollectie. In de zomer is hij een van de presentatoren van Zomertijd en Zot veel zomerhits. Vanaf het najaar van 2020 werd Pinte een van de stemmen van het nieuwe avondprogramma Radio2 Unwind, elke maandag tot donderdag van 20 tot 23 uur. Sinds het najaar van 2021 is dat enkel nog op maandag.

Als presentator vertolkte hij in de jaren tachtig in Leuven de rol van "Bomma" in het programma Bomma bakt ze bruin, op Radio Scorpio. Pinte was ook actief bij Radio Sinjaal en de VRD (Vrije Radio Diependaal).