Marc Pinte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marc Pinte (2 september 1958) is een radiopresentator van de VRT. Tijdens zijn studietijd was hij een gewaardeerd hopman van de Diependaalse Scouts en Gidsen. Hij startte na lesopdrachten aan het Heilige Drievuldigheid college Leuven bij Studio Brussel, waar hij onder andere De Afrekening presenteerde. In maart 1992 kwam hij bij Radio Donna terecht, waar hij het programma De Donnateur presenteerde tot in 2007 het radiostation volledig werd gereorganiseerd. Operationeel was hij onderdirecteur.

Na het stopzetten van Radio Donna ging Pinte voor Radio 2 werken; hij presenteert daar soms het programma De Topcollectie, hij was ook regelmatig te horen in het programma De Blauwe Maan en Hitwinkel. Sinds 2014 heeft hij op zondagnamiddag een eigen programma op Radio 2: Tussen Pot en Pinte. Op zaterdag is hij regelmatig te horen tijdens de Popcollectie. In de zomer is hij een van de presentatoren van Zomertijd en Zot veel zomerhits.

Als presentator vertolkte hij in de jaren tachtig in Leuven de rol van Bomma in het programma Bomma bakt ze bruin, op Radio Scorpio. Pinte was ook actief bij Radio Signaal en de VRD (Vrije Radio Diependaal).