Marc Van den Hoof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marc Van den Hoof (1946) is een Vlaams radiopresentator, dichter, saxofonist, docent en columnist. Hij staat vooral bekend als specialist in het muziekgenre jazz.

Biografie[bewerken]

Hij studeerde eind jaren 60 Romaanse filologie in Leuven. In juli 1976 werd Van den Hoof producer bij Radio 1. Twee jaar later werkte hij een tijdlang voor Omroep Brabant. Van den Hoof presenteerde op Radio 2 onder meer "De Groote Magazijnen", een programma waarbij men onderzocht hoe dingen precies in elkaar zaten en "Crime Time", waarbij Julien Put misdaadverhalen voorlas. Later ging hij voor Radio 3 werken dat later Klara werd. Bij deze zender presenteerde hij het boekenprogramma "Volgeboekt" en de jazzprogramma's "Come Sunday" en "Jazz". In 2011 ging hij met pensioen.

Van den Hoof was ook jarenlang docent "Jazzgeschiedenis" aan het Lemmensinstituut in Leuven en maakte deel uit van het productieteam voor Jazz Middelheim. Hij publiceert ook geregeld in muziektijdschriften. Een selectie van zijn jazzkronieken en essays werden in 2011 uitgegeven als het boek "Double Bill".

Hij is de vader van vier kinderen, waaronder Adriaan Van den Hoof.

Bronnen[bewerken]