Marc van der Linden (koningshuisverslaggever)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Marc van der Linden
Marc van der linden-1523870557.jpg
Volledige naam Marc Frans Anna Tonny Maria van der Linden
Geboren 6 oktober 1969
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Koninklijk Huis-deskundige, hoofdredacteur
Bekend van RTL Boulevard
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Marc Frans Anna Tonny Maria (Marc) van der Linden[1] (Vught, 6 oktober 1969) is een Koninklijk Huis-deskundige, hoofdredacteur van het weekblad Weekend en van het tijdschrift Royalty, die bij Audax Publishing verschijnen.

Loopbaan[bewerken]

Van der Linden schreef boeken over 'royals' (vorsten, koninklijke hoogheden) en was werkzaam voor onder meer SBS6 en de TROS. Hij werkt daarnaast freelance voor tijdschriften in binnen- en buitenland. In april 2007 verscheen een boek over prinses Máxima. Van der Linden lukte het om in contact te komen met twee buitenechtelijke dochters van prins Bernhard, die tot dan toe in de anonimiteit leefden. In 2011 verscheen een boek over prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld: De vrouwen van Prins Bernhard. Daarin onthulde hij het bestaan van een vermeende derde buitenechtelijke dochter van prins Bernhard, zij nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Rond de troonswisseling schreef hij de boeken Beatrix portret van onze koningin en Willem-Alexander portret van onze nieuwe koning, die in april 2013 werden verstrekt aan klanten van C1000.

Van der Linden was in de Verenigde Staten te zien in de serie Meet the Royals op het Arts & Entertainment Network, en als vaste koningshuisdeskundige voor Punkt 12 en Mittags Magazine van RTL Television. Hij is sinds 2003 vaste royaltydeskundige in het team van RTL Boulevard. In de zomer van 2015 haalde Van der Linden de finaleweek van tv-quiz De Slimste Mens.