Marcel Messing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Marcel Messing
Marcel Messing
Algemene informatie
Volledige naam Marcel Messing
Geboren 1945
Land Vlag van Nederland Nederland
Dbnl-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur
Een onderhuids aangebrachte RFID-chip in een menselijke hand voor persoonsidentificatie, door Messing benoemd in zijn boek Worden Wij Wakker? (2006)

Marcel Messing (Nederland, 18 november 1945) studeerde af in de antropologie, filosofie en godsdienstwetenschap. Hij is auteur van 25 boeken en talloze artikelen, medewerker van Prana en Inzicht. Hij was als stafdocent en decaan werkzaam in het Hoger beroepsonderwijs, hierna jaren wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam.

Messing treedt als spreker in verschillende landen op, en staat bekend om zijn synthese tussen oosterse en westerse wijsheid. Diverse boeken zijn van hem vertaald en hij genoot onderricht van onder andere Tibetaanse Rinpoches.

Verder zet hij zich in als voorzitter van de door hem opgerichte 'Stichting Lindenhof' die nauw betrokken is bij diverse ontwikkelingsprojecten in India en Polen. Marcel Messing woonde van 1991 tot 2001 in de Franse Pyreneeën (Ariège) waar hij elf jaar onderzoek naar de Katharen verrichtte.

Speculaties[bewerken | brontekst bewerken]

In zijn boek Worden Wij Wakker, over de verborgen krachten achter het wereldtoneel, noemt Messing de RFID-chip' en ziet deze als een bedreiging zonder hiervoor argumenten aan te voeren. Hij somt in het boek ook onopgehelderde vragen op over de aanslagen op 11 september 2001 en speculeert over een machtselite die achter de schermen manipuleert en verantwoordelijk is. Echter geeft hij hiervoor geen bewijs.[1]

Volgens Messing zou er een verband zijn tussen www en het getal '666', het 'Getal van het Beest' uit het bijbelboek Openbaringen 13:16-18. De letters w,w,w zouden in de joodse getallenleer overeenkomen met 6,6,6, maar dat ze daarom bevreesd moeten worden is niet bewezen.[2]

Messing staat ook bekend als antivaxxer en complotdenker.[3] [4]

Nederlandstalige Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]