Marcel Peeper

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Marcel Benjamin Peeper (Amsterdam, 9 september 1965) is een voormalig Nederlandse voetballer die in 1990 eenmalig voor het Nederlands elftal uitkwam. Peeper speelde als linkshalf of linksbuiten.

Peeper startte met voetballen bij de amateurclub TOB waarna hij terechtkwam in de jeugd van Ajax en debuteerde in 1985 in het betaalde voetbal voor HFC Haarlem (toen nog in de Eredivisie). Na vier seizoenen vertrok hij naar FC Twente en hij werd in maart 1990 opgeroepen voor de interland tegen de Sovjet-Unie. Peeper had een basisplaats in die wedstrijd, maar moest na achttien minuten het veld verlaten met een dubbele beenbreuk na een overtreding van Sergei Gorloekovitsj, die onbestraft bleef. 1990 werd een rampjaar voor Peeper: zowel zijn toenmalige vriendin als voetbalvriend Tom Krommendijk kwamen bij auto-ongelukken om het leven.[1]

Voor Peeper begon een lange periode van revalideren maar het niveau van voor de overtreding wist hij nooit meer te halen. Pas na twee en een half jaar maakte Peeper zijn rentree. In het seizoen 1992/1993 verliet hij FC Twente voor Sparta. Daarna volgden vier jaar bij SC Lokeren in België, twee seizoenen FC Groningen en een seizoen Wuppertaler SV. In 2000 sloot hij zijn profcarrière af en voetbalde hij korte tijd bij de amateurs van Turkiyemspor.

Zie ook[bewerken]