Naar inhoud springen

Margot Duffeling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Margot Duffeling
Personage uit Harry Potter
"Opgeblazen" lichaam van Margot Duffeling
Engelse naam Marjorie (Marge) Dursley
Geslacht Vrouw
Haar Bruin
Oogkleur Blauw
Afstamming Dreuzel
Filmvertolker Pam Ferris
Personage vanaf Het eerste boek (genoemd)

Het derde boek (gezien)

Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

Margot Duffeling (Engels: Marjorie (Marge) Dursley), is een personage uit de Harry Potter-boekenreeks van de Britse schrijfster J.K. Rowling. Ze is de zus van Herman Duffeling, de oom van Harry Potter.

Harry moet haar 'tante' noemen, hoewel zij formeel geen familie van hem is; hij is de zoon van de zus van Petunia Duffeling, oom Hermans vrouw. Margot Duffeling fokt buldogs en woont ergens in Groot-Brittannië. Ze kan door haar werk niet vaak op bezoek komen, tot blijdschap van Harry. Ze vindt Harry en zijn ouders vreselijk en houdt ervan ze te beledigen en Harry te treiteren.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Tijdens de schoolvakantie voorafgaand aan Harry's derde schooljaar komt tante Margot op bezoek bij de Duffelingen. Ze weet Harry dusdanig het bloed onder de nagels vandaan te halen door beledigende opmerkingen over zijn ouders Lily en James Potter te maken, dat hij haar per ongeluk "opblaast". Hij wordt zó kwaad dat hij zijn toverkracht niet meer kan beheersen en doet tante Margot opzwellen als een ballon. Nog voor Harry de wind van voren krijgt pakt hij zijn koffers en vertrekt naar de Lekke Ketel. Er moet een Vergetelspreuk worden uitgesproken om ervoor te zorgen dat tante Margot zich het voorval niet meer kan herinneren.

Stamboom familie Duffeling[bewerken | brontekst bewerken]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Margot DuffelingHerman Duffeling
 
Petunia EversLily Evers
 
James Potter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dirk Duffeling
 
 
Harry Potter