Margot Ribberink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Margot Ribberink
foto: Geert Sanders
Volledige naam Margot Ribberink
Geboren 20 maart 1965
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1993 - heden
Bekend van RTL 4
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Margot Ribberink (Hengelo, 20 maart 1965) is een Nederlandse meteorologe.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

In 1989 studeerde Ribberink af als bioloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen en kwam in 1990 als meteorologe in dienst bij Meteo Consult (later MeteoGroup) in Wageningen. Van 1993 tot en met 2013 was Ribberink te zien als weervrouw bij het RTL Weer op RTL 4. Ze presenteert het weerbericht op zowel radio als tv bij Omroep MAX en diverse regionale zenders.

Naast het presenteren geeft Ribberink lezingen over het weer, klimaatveranderingen en duurzaamheid. Voor Pollennieuws schrijft en presenteert zij hooikoortsverwachtingen.

In het tornadoseizoen reist Ribberink vaak naar de Verenigde Staten als tornadojager.

Klimaatverandering[bewerken | brontekst bewerken]

Ribberink houdt zich bezig met de opwarming van de Aarde en de gevolgen daarvan. In 2011 maakte zij samen met Bernice Notenboom in Mali de film Desert Alert over de maatschappelijke gevolgen van de klimaatverandering in ontwikkelingslanden.

Vanuit het perspectief van de opwarmingsproblematiek zet zij zich sinds 2014 ook in voor het werk van ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Ribberink is getrouwd en heeft twee dochters. In november 2012 kwam ze in het nieuws omdat ze samen met haar echtgenoot haar monumentale boerderij in Lent in zijn geheel liet verplaatsen. Dit was nodig in verband met de aanleg van de brug De Oversteek.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]