Margreet Honig

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Margreet Honig (1938) is een Nederlandse sopraan en zangpedagoge. Ze geeft regelmatig masterclasses. Vele bekende Nederlandse maar ook buitenlandse zangers hebben les bij haar gehad of hebben anno 2019 nog steeds regelmatig les bij haar.


Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Margreet Honig studeerde zang aan het conservatorium van Amsterdam[1] bij Annie Hermes en Corrie Bijster. Na het conservatorium ging ze naar de Verenigde Staten voor verdere studie. Ze specialiseerde zich in het Franse repertoire onder leiding van Pierre Bernac. Met de pianist Rudolf Jansen heeft ze vele recitals gegeven.

Zangpedagogie[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds de jaren 90 heeft ze zich meer toegelegd op zangpedagogie. Hiervoor was ze bij het Rotterdams conservatorium en bij de Sweelinck Academie in Amsterdam. Ze wordt vaak voor masterclasses uitgenodigd, op verschillende plaatsen in Europa maar ook in Amerika. Vele bekende zangers zoals bv. Maria Riccarda Wesseling, Magdalena Kožená, Vasiljka Jezovšek en Henk Neven hebben les gehad van Honig maar komen ook regelmatig bij haar terug. Haar speciale zangpedagogiek en de zeer persoonlijke benadering is voor professionele zangers telkens weer een belangrijke steun om op hoog niveau te kunnen blijven presteren.

Margreet Honig Foundation[bewerken | brontekst bewerken]

In mei 2018 Is de Margreet Honig Foundation opgericht[2]. Deze foundation stelt zich ten doel de succesvolle zangpedagogiek van Margreet Honig te verspreiden en te behouden voor de toekomst.

Bronnen en referenties[bewerken | brontekst bewerken]