Marijke Hofkens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Marijke Hofkens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 9 december 1963
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 1990-heden
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Marijke Hofkens (Schoten, 9 december 1963) is een Vlaams actrice, vooral bekend uit de Eén-serie Thuis. In de serie speelde ze elf seizoenen Leontien Vercammen, van 1996 tot 2007.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 1985 studeerde ze af aan de Studio Herman Teirlinck.

In het theater speelde ze in de jaren negentig mee in een aantal stukken van het EnsembleKNS/Raamtheater waaronder De braderij, De spaanse hoer en Dom Juan.[1]. Rollen die haar aan het hart lagen had ze in Het ware leven bij het Fakkelteater en in Shakers. In 2005 speelde ze mee in De Holiday Love Show met Kürt Rogiers. In 2008 toerde ze samen met Wanda Joosten, Myriam Bronzwaar en Lulu Aertgeerts rond met Moeders! De zwangerschapskomedie.

Ze speelde ook gastrollen in onder andere de televisieseries Witse, Wittekerke, Sedes & Belli, 2 Straten verder, Windkracht 10, F.C. De Kampioenen (Véronique) en Alfa Papa Tango. In 2010 had ze een gastrol in Goesting, in 2012 verscheen ze in een bijrol in de VTM-reeks Danni Lowinski. In 2011 speelde ze een bijrol in de tegenhanger van Thuis; Familie.

Hofkens is getrouwd met Bert Cosemans, bij het grote publiek bekend als Johan Van Lancker, de vriend van Britt, in de Vlaamse televisieserie Flikken. Samen met Cosemans heeft ze twee dochters.

In 2009 speelde ze in het toneelstuk Muizen vangen op toneel. Daarna vertolkte de actrice een van de hoofdrollen in de komedie 'Venetië in de sneeuw'.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]