Marike Stokker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Marike Stokker
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Maria Pietje Stokker
Geboren 10 maart 1950
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Beroep(en) grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar
Oriënterende gegevens
Jaren actief 1971 - heden
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur
Orfeus or Paradise Lost. Olieverf op doek. Drie panelen samen 4,20 × 1,60 m. Tafereel geïnspireerd door de aanval op New York van 11 september 2001.

Maria Pietje (Marike) Stokker (Sneek, 10 maart 1950) is een Nederlands grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar, illustrator en theaterfotograaf.

Opleiding en carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Van 1966 tot 1971 volgde Marike Stokker de opleiding publiciteitsvormgeving en grafisch ontwerpen aan de Academie Minerva bij onder meer Ralph Prins. Daarna specialiseerde ze zich een jaar in theateraffiches en animatiefilm bij Henryk Tomaszewski aan de Academie van Schone Kunsten in Warschau. In 1970 en 1971 was ze theaterfotograaf bij Het Werkteater onder begeleiding van de fotografe Jutka Rona. Ze haalde in 1984 haar akte eerste graads tekenen en kunstgeschiedenis aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort, waar ze les kreeg van onder meer Jan Sierhuis en Ger Lataster. Van 1999 tot 2009 gaf Stokker les aan de Faculteit Beeldende Kunst van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 1998 won ze de Hans van Dokkumprijs voor zien en weergeven en in 2001 de B.J. Kerkhof oeuvreprijs. Ze werkt nu voornamelijk als kunstschilder en grafisch ontwerper.

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Onder meer

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]