Mario Testino

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mario Testino naast Kate Moss (2007)

Mario Testino (Lima, Peru, 1954) is een internationaal fotograaf, woonachtig in Londen.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Testino ging naar de "Colegio Santa Maria" school in Lima. Hij studeerde achtereenvolgens economie aan de Universidad del Pacifico, rechten aan de Pontificia Universidad Catolica del Peru en internationale betrekkingen aan de universiteit van San Diego in Californië (Verenigde Staten).

In 1976 verhuisde Testino naar Londen, Engeland, waar hij ging wonen in een voormalig ziekenhuis nabij Trafalgar Square en begon met een fotografiestudie. Zijn begin als fotograaf was bescheiden; hij maakte portfolio's voor beginnende modellen voor £25.00 inclusief kapsel en visage. Tegenwoordig is hij een veelgevraagde fotograaf binnen de modebranche en de beau monde. Hij was bijvoorbeeld de lievelingsfotograaf van prinses Diana en is nog steeds de hoffotograaf van Prins Charles.

Hij woont in Londen maar reist veel voor zijn werk. Hij werkte onder andere voor Vogue. Voor Versace maakte Testino een fotoserie met de popster Madonna. Zijn fotoserie van Prinses Diana uit 1997 verscheen eerst in Vanity Fair en werd later als boek gepubliceerd.

Tot de beroemdheden en topmodellen, die hij fotografeerde, behoren onder anderen:


Naast Testino als vooraanstaand Peruviaans fotograaf zijn ook de modefotografen Mariano Vivanco en Bell Soto afkomstig uit Peru. Testino maakte tentoonstellingen van zijn werk en er verschenen meerdere boeken met zijn foto's.

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]