Mario is Missing!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mario is Missing!
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Nintendo
Uitgever Nintendo
Datum van uitgave 1992 (DOS)
Juni 1993 (SNES)
Juli 1993 (NES)
Genre Educatief platformspel
Spelmodus Singleplayer
Platform Nintendo Entertainment System, Super Nintendo Entertainment System, DOS, OS X
Media Spelcartridge, diskette, cd-rom
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Mario is Missing! is een educatief geografisch spel voor Nintendo Entertainment System (NES), Super Nintendo Entertainment System (SNES) en pc. Het is ontworpen door The Software Toolworks en werd uitgebracht in 1992 (pc) en 1993 (SNES). Een NES-versie werd gemaakt door Radical Entertainment in 1993. Alle drie de versies zijn uitgebracht door de Mindscape Group.

Dit spel is het eerste spel met alleen maar Luigi als een speelbaar personage ('character'), ongeveer zoals in Luigi's Mansion. Omdat dit spel niet echt werd ontworpen door Nintendo of Shigeru Miyamoto (zij hebben licentie van personages gedeeld), is het een beetje anders dan vroegere Mariospellen.

In de pc-versie van het spel, die eerder uitkwam, werd een andere sprite gebruikt voor het hoofdpersonage van het spel, Luigi. Deze 'andere' Luigi staat op het internet ook wel bekend als Weegee. Deze populaire internetmeme wordt veel gebruikt in plaatjes om zogenaamde 'instant lulz' te verkrijgen. Dit houdt in dat als Weegee zich op een bepaald plaatje bevindt, de meeste mensen daar om moeten lachen. Weegee staat vooral bekend om zijn koude en starre blik.

Plot[bewerken]

Bowser en zijn hulpjes Boom Boom en Broozer hebben Daisy gekidnapt en een ander plan opgesteld. Mario gaat ze achterna, maar een Dry Bones, die samen met een Scuttle Bug achter een ijsschots staat, gooit een zak over hem en brengt hem naar Bowser, die hem opsluit achter een muur. Luigi zoekt hem, maar op het ijs komt hij de Koopalings tegen. Alhoewel, Iggy legt uit dat ze Luigi juist willen helpen in plaats hem op te houden.

Met hulp van de Koopalings verslaat Luigi Bowser, en ondervraagt hem. Bowser houdt zijn mond, maar Iggy trekt aan een hendel waardoor de wand waar Mario en Daisy achter zitten openschuift. Iggy trekt nog eens aan de hendel, waardoor er een aambeeld op Bowser valt.

Platforms[bewerken]

Jaar Platform
1992 DOS, SNES
1993 NES
1994 Macintosh

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Platform Datum Score
Nintendo Magazine System UK SNES 1993 83%
Total!! UK Magazine NES oktober 1993 83%
GamePro (USA) SNES oktober 1993 80%
ASM (Aktueller Software Markt) DOS februari 1993 75%
Games Master SNES september 1993 71%
Power Unlimited SNES oktober 1993 70%
Video Games SNES september 1993 61%
Total! (Duitsland) SNES april 1994 60%
All Game Guide Macintosh 1998 50%
PC Player (Duitsland) DOS augustus 1993 45%

Zie ook[bewerken]