Mars Incorporated

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mars Incorporated
Logo
Eigenaar Familie Mars (en)
Hoofdkantoor McLean, Virginia,
Verenigde Staten
Werknemers 115.000 (2018)
Omzet/jaar US$ 37 miljard (2018)[1]
Website http://www.mars.nl/
Portaal  Portaalicoon   Economie
Mars Nederland B.V.
Mars Incorporated
Locatie Vlag van Nederland Veghel, Noord-Brabant
Bedrijventerrein de Dubbelen
Taylorweg 5, 5466AE
Coördinaten 51° 37′ NB, 5° 31′ OL
Geopend 1962[2]
Oppervlakte terrein 16 ha (0,16 km²)
Oppervlakte fabriek 37.697 m²
Werknemers 1.450 in Nederland
• 1.200 in Veghel
•    250 in Oud-Beijerland
Capaciteit Masterfoods Veghel B.V.
• 254.000 ton chocolade / jaar
• ±8,5 miljard repen
Productie Masterfoods Veghel:[3]
MARS®
BOUNTY®
TWIX®
SNICKERS®
MILKY WAY®
MALTESERS®
CELEBRATIONS®

Mars Food Oud-Beijerland:[4]
UNCLE BEN'S®
SUZI WAN®
Omzet Mars Nederland B.V.
Gestegen € 1,068 miljard (2012)[5]
Mars Incorporated (Noord-Brabant)
Mars Incorporated

Mars Incorporated (afkorting: Mars Inc.) is een Amerikaans bedrijf dat voornamelijk bekend is van het snoepgoed dat het bedrijf produceert. Het bedrijf was in Europa actief onder de naam Masterfoods maar sinds september 2007 heet het ook in Europa "Mars". Het Amerikaanse hoofdkwartier van Mars staat in Hackettstown (New Jersey). Het internationale hoofdkwartier is gevestigd in McLean in de staat Virginia. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Zaventem (België). In Nederland heeft het een vestiging in Veghel. Het bedrijf is eigendom van de familie Mars.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf is in 1911 opgericht door Frank Mars en zijn vrouw te Tacoma in de deelstaat Washington. Hier maakten ze boteroliesnoepjes. Na een bezoek aan een apotheek, samen met zijn zoon, besloot Frank om chocoladerepen te gaan maken. Deze eerste chocoladereep werd "Milky Way" genoemd (later werd hij in Europa uitgebracht onder de naam "Mars"). Spoedig volgde onder meer de reep "3 Musketeers", die in Europa werd uitgebracht onder de naam "Milky Way". Later werd het zoetwarenbedrijf uitgebreid met divisies diervoeding, maaltijden en drank.

Thans is Mars wereldwijd actief met productievestigingen in 65 landen, en worden zijn producten in 100 landen verkocht. De automaten die Marsproducten verkopen werden tot 2006 in licentie door een dochterbedrijf (Mars Electronics, Inc.) gemaakt. In 2006 werd dit dochterbedrijf verkocht.

Merken[bewerken | brontekst bewerken]

Mars voert de volgende merken: 3 Musketeers, Balisto, Bounty, Catisfactions, Celebrations, Cesar, Clix, Combo's, Delight, Dolmio, Dove (snoep, niet de cosmetica), Ethel-M, Flavia, Freedent, Frolic, Galaxy, Kudos, M&M's, Maltesers, Mars, Milky Way, Pedigree, Perfect Fit, Royal Canin, Sheba, Skittles, Snickers, Starburst, Suzi Wan, Twix, Uncle Ben's, Waltham, Whiskas

Productielocaties in Europa[bewerken | brontekst bewerken]

Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

  • Te Veghel worden zoetwaren geproduceerd en is de verkoopdivisie gevestigd. Op de producten geproduceerd in deze fabriek staan de letters VEG. Het is de grootste chocoladerepenfabriek ter wereld met een productie van ruim een miljoen repen per uur, circa 9 miljard per jaar.[6]
  • Te Oud-Beijerland produceert Mars voeding, vooral sauzen onder de naam Uncle Bens.

België[bewerken | brontekst bewerken]

Mars is gevestigd in Olen. De verkoopdivisie is gevestigd in Zaventem. In Olen worden maaltijden (Uncle Ben's rijst) gemaakt.

Overig Europa[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]