Marshall (politie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marshall of marshal is een functie binnen het politiesysteem van de Verenigde Staten. Een marshall moet de wet handhaven binnen een town of streek.

Soorten[bewerken]

Federale marshall[bewerken]

Een federale marshall is een marshall, die door de overheid is aangesteld. Deze werden aangesteld om de wet te handhaven in gebieden van de Verenigde Staten, die nog geen onderdeel van een staat waren. Omdat deze gebieden niet in counties waren opgedeeld, konden deze gebieden geen sheriff hebben.

Town marshall[bewerken]

Een town marshall is de marshall van een town. Een town marshall wordt door een town aangesteld of gekozen tijdens verkiezingen. Meestal hebben kleine plaatsen, die geen eigen politie-eenheid hebben, een marshall om de wet te kunnen handhaven.

Verschil met een sheriff[bewerken]

Een marshall en een sheriff worden ook in de Verenigde Staten vaak met elkaar verward. Dit komt onder andere doordat de twee in Hollywoodfilms meestal als synoniemen worden gebruikt, maar er zijn verschillen tussen de twee. Zo is een sheriff de leider van de politie van een county en een marshall de leider van de politie in een town. Een ander verschil is dat een sheriff de leider is van de politie in een bepaalde county, terwijl een marshall soms ook de enige politie-eenheid van een plaats is.

Er zijn plaatsen die zowel een sheriff als een marshall hebben. Dit zijn towns die naast een town ook de hoofdplaats van een county zijn.

Zie ook[bewerken]