Naar inhoud springen

Martian Child

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Martian Child
Tagline The story of a man becoming a father...and a boy becoming a son
Regie Menno Meyjes
Producent o.a. Toby Emmerich
Scenario David Gerrold
Hoofdrollen John Cusack
Bobby Coleman
Amanda Peet
Sophie Okonedo
Joan Cusack
Oliver Platt
Muziek Aaron Zigman
Montage Bruce Green
Cinematografie Robert D. Yeoman
Distributie New Line Cinema (VS), Independent Films (Ned)
Première Vlag van Verenigde Staten 19 oktober 2007
Genre Drama/Komedie
Speelduur 106 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $27,000,000
Overige nominaties 2 Young Artist Awards
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Martian Child is een Amerikaanse komische dramafilm uit 2007 onder regie van Menno Meyjes. De productie is een verfilming van David Gerrolds boek The Martian Child (2002).

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

David Gordon (John Cusack) is een succesvol schrijver van sciencefictionboeken. Hij is weduwnaar sinds zijn vrouw overleed en hij mist haar nog dagelijks. Gordon leeft sindsdien alleen met zijn hond Somewhere. Wel is hij nog goed bevriend met de zus van zijn vrouw, Harlee (Amanda Peet), met wie hij geregeld haar graf bezoekt. Gordon heeft een goed contact met zijn zus Liz (Joan Cusack), haar man en twee kinderen en met zijn agent Jeff (Oliver Platt).

Gordon krijgt onverwacht een telefoontje van Sophie (Sophie Okonedo) dat er een geschikt adoptiekind voor hem is gevonden. Hij had zich hier samen met zijn vrouw twee jaar geleden voor ingeschreven, toen zij nog leefde. Hij gaat niettemin naar Sophie toe om de jongen te ontmoeten. Het blijkt om de zesjarige wees Dennis (Bobby Coleman) te gaan. Dennis is een buitenbeentje zonder vriendjes of vriendinnetjes, omdat hij geen sociaal contact kan maken met anderen. Hij verstopt zich permanent in een kartonnen doos met kijkgaten om de zon te ontlopen. Dennis is ervan overtuigd dat hij van Mars komt en enkel op Aarde is in verband met een missie.

Hoewel Gordon in eerste instantie zichzelf totaal incapabel achtend wegrijdt, is hij geïntrigeerd door de jongen, die hem aan zichzelf in zijn kindertijd doet denken. Nadat hij bij een paar volgende bezoekjes Dennis zonnebrandcrème bezorgt en hem uit zijn doos krijgt met een balspel, gaat hij toch de adoptie aan. Gordon is vastberaden een goede vader voor Dennis te worden, maar deze laat zich moeilijk overtuigen. Hij is ervan overtuigd dat hij toch weer weggestuurd zal worden, zoals door zijn vroegere 'mama's en papa's. Bovendien is hij niet van zijn overtuiging af te brengen dat hij van Mars komt en daar binnenkort naar terugkeert. Ondertussen komt Gordon bovendien totaal niet toe aan het schrijven van een opvolger voor zijn succesboek, omdat hij zich voornamelijk met Dennis bezighoudt.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Broer en zus David (John Cusack) en Liz (Joan Cusack) zijn in realiteit ook broer en zus.