Martijn Bogaert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
12-10-2017

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. U kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Martijn Bogaert
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Martijn Eufrazie Bogaert
Geboren 5 februari 1999
Land België
Werk
Jaren actief 2010- heden
Beroep Acteur
Muzikant
Portaal  Portaalicoon   Film

Martijn Bogaert (Brugge, 5 februari 1999) is een Belgisch acteur die vooral bekend werd door de voorstellingen Hamlet, Metamorfose en Oblomov. Hij treedt ook af en toe op als muzikant. Veel van zijn stukken zijn humoristisch van inslag.

Biografie[bewerken]

Vroege carrière[bewerken]

Bogaert begon met een muziekcarrière op zijn elfde in 2010 in de talentenjacht op zijn lagere school. Deze podiumervaring nam hij mee naar zijn verdere carrière.

Metamorfose[bewerken]

De Pauws bekendheid nam toe dankzij Metamorfosen waarin hij de rol van de leeuw speelde en ook andere rollen verzorgde. Dit toneelstuk was zijn echte doorbraak en zijn eerste deftige samenwerking met meesterregisseur Johan Coens. In deze periode was hij ook nog relatief actief bij productiehuis Arnumin Entertainment

Hamlet[bewerken]

Hamlet, een toneelstuk dat misschien het meest bekend is van alle toneelstukken, werd in 2016 ook opgevoerd op de zolder. Hierin liet Bogaert voor de tweede keer zijn talent zien. Het stuk was een enorm succes, met meerdere uitverkochte opvoeringen.

Oblomov[bewerken]

In 2017 kwam dan echt het eerste orgelpunt van Bogaerts carrière, de rol als Oblomov in het gelijknamige toneelstuk. Hier speelde hij de pannen van het dak en speelde hij ook enkele stukjes muziek.